Tennis

Qüestió de supervivència

Obert d'Austràlia. Robredo s'imposa a Benneteau i accedeix a la tercera eliminatòria a Melbourne Park en una jornada que continua provocant estralls a conseqüència de l'onada de calor

Si les primeres jornades de l'obert d'Austràlia s'han convertit en una mera qüestió de supervivència a causa de l'onada de calor, amb temperatures superiors als 40ºC, no és estrany que Tommy Robredo sigui un dels jugadors que continua endavant. Només s'ha de recordar que el garrotxí va superar tres eliminatòries a cinc sets en l'últim Roland Garros, una fita sense precedents en un torneig del Grand Slam. La seva segona víctima a Melbourne Park va ser ahir Julien Benneteau (6-3, 6-7, 6-1 i 7-6) i el pròxim rival serà un altre francès, Richard Gasquet, novè jugador mundial i que a partir del febrer té previst posar-se a les ordres del català Sergi Bruguera.

Els defalliments, els marejos, els vòmits, les bosses i les tovalloles amb gel, i les nombroses retirades s'han convertit en les imatges habituals en els primers dies de competició al Melbourne Park. Els nou abandonaments ja suposen un rècord en la història del tennis, xifra idèntica del que va succeir en la primera eliminatòria de l'obert dels Estats Units el 2011 i la segona de Wimbledon del 2012. Robredo va aterrar a Austràlia sense haver-se pogut foguejar en els tornejos previs a conseqüència d'una lesió al braç dret. Aquest contratemps, però, no ha estat un obstacle perquè l'olotí hagi evidenciat que ha arribat a la cita en forma i que, com en els tres últims Grand Slams, torna a ser el tennista català de referència. De fet, els altres tres que van accedir al quadre gran –Albert Montañés, Albert Ramos i Marcel Granollers– no van poder passar del debut.

Per desfer-se de Julien Benneteau, Tommy Robredo va necessitar 3h32 de joc. L'olotí es va emportar el primer set amb comoditat i, tot i que va cedir el segon en el desempat, no va pagar el cop i va tornar a prendre la iniciativa en el tercer parcial. El quart set també es va haver de resoldre en el desempat, però aquest cop va ser favorable al garrotxí. Els números de Robredo van ser 17 serveis directes, 66 cops guanyadors i 25 errades no forçades, 30 menys que el seu rival.

Després de segellar l'accés a la tercera eliminatòria, l'olotí va explicar les conseqüències de jugar amb temperatures tan altes: “Costa més de respirar, de moure't i et canses molt més, però al final les condicions són iguals per a tots dos: no és que a un costat de la pista hi faci sol, i a l'altre, ombra. Qui més aguanta és qui pot guanyar, i això també és una cosa a tenir molt en compte.” També es va referir a les seves aspiracions en aquest inici de curs: “Ara estic en el divuitè lloc del rànquing i si guanyés molts partits [a principi d'any no defensa punts] podria tornar a acostar-me al top ten. I, si no, intentaré disfrutar a la pista i fer disfrutar la meva gent.” Per escalar en el rànquing, Robredo tindrà un pròxim rival de consideració, Gasquet, amb qui acredita un empat a dos en els enfrontaments previs. Precisament, el tennista català ja va superar el francès a Melbourne 2007, any en què va aconseguir el seu millor resultat, amb l'accés als quarts de final.

Amb aquesta calor, et costa respirar i moure't, i et canses més, però les condicions són igual per als dos jugadors
Si en les pròximes setmanes guanyo molts partits podria acostar-me al ‘top ten' del rànquing
Tommy Robredo
cap de sèrie número 17

Djokovic progressa adequadament

Novak Djokovic (2) va resoldre la segona eliminatòria contra l'argentí Leonardo Mayer (6-0, 6-4 i 6-4) amb millors sensacions que en el debut, i així ho va manifestar posteriorment: “Estic satisfet amb la meva actuació i espero continuar creixent durant el torneig.” Més dificultats va tenir el xabià David Ferrer (3), que va necessitar quatre sets per superar el francès Adrian Mannarino (7-6, 5-7, 6-0 i 6-3). Marcel Granollers no va poder passar del debut en el quadre individual, però en els dobles, amb Marc López, es va guanyar l'accés a la segona eliminatòria en vèncer els australians Groth i Smith, per un doble 6-4. També van fer la feina la catalana Garbiñe Muguruza i la valenciana Arantxa Parra, que es van imposar a Puig-Fichman, per 4-6, 6-4 i 7-5.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)