Esport i política

La UFEC exigeix que s'abaixi l'IVA de l'esport

Política esportiva. Vol que sigui del 10%, i diu que la pràctica esportiva ajuda les polítiques de benestar social, les econòmiques i les de salut

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) creu que el primer IVA que el govern estatal hauria d'abaixar és de l'esport. Considera que és un acudit que un sector com l'esport pagui el 21% d'IVA, mentre que el govern central ja ha anunciat que abaixarà l'IVA cultural que s'aplica a l'adquisició de les obres d'art d'un 21% a un 10%. La UFEC, com a representant de l'esport català, ha anunciat que demanarà al govern de Madrid la mateixa rebaixa i li presentarà tot un seguit d'arguments i dades per fer que s'adoni que és necessari que l'esport tingui el 10% d'IVA i no el 21%.

Per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, parlar d'esport és parlar de polítiques socials, econòmiques i de salut. Respecte a les polítiques socials, argumenta que l'esport és la millor manera d'integrar els nouvinguts, i també que és fonamental per als joves amb risc d'exclusió social. Pel que fa a les polítiques de salut explica que hi ha una estimació que diu que cada any a Catalunya més de 3.300 morts estan relacionades amb el sedentarisme. Les persones que fan activitat física i esport són menys propenses a posar-se malalts, i això porta un estalvi en la factura sanitària i farmacèutica. En el vessant econòmic, la UFEC diu que més de 500 empreses estan vinculades al món de l'esport a Catalunya, donen feina a 22.000 treballadors i facturen al voltant de 4.000 milions d'euros a l'any.

A Catalunya hi ha 70 federacions esportives, uns tres milions de catalans fan esport, i hi ha 600.000 esportistes federats i 8.400 clubs. L'esport dóna feina a 80.000 persones i més de 100.000, entre professionals i voluntaris, fan que cada setmana funcionin les competicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)