Més esport

Gómez canvia de vida

Tot i que havia manifestat la voluntat de continuar fins als Jocs de Rio, el gimnasta mataroní anuncia que ja ha tancat la seva etapa competitiva

Ha començat un nou projecte en un gimnàs per a acrobàcies a Pamplona

Javi Gómez Fuertes (Mataró, 1986), el millor gimnasta català des de la retirada de Gervasi Deferr, ha decidit tancar la seva etapa competitiva. El gimnasta maresmenc sempre s'havia mantingut ferm a completar tot el cicle olímpic fins a Rio de Janeiro 2016, però setmanes després del mundial d'Anvers va decidir que havia arribat l'hora de canviar de vida. Gómez Fuertes, olímpic en els Jocs de Londres 2012, vol desvincular el seu comiat a la crisi econòmica, però és obvi que també hi ha influït. “Ha arribat l'hora de tancar una etapa i començar en la vida real. Ja tinc una edat, i no negaré que l'any passat va ser dur. Vam estar tot el curs pendents de les retallades i, tot i així, van arribar els resultats. Vam guanyar l'or en els Jocs del Mediterrani a Mersin i també vaig competir en el mundial. I n'estic molt orgullós”, va resumir. Amb tot, admet que la decisió ha estat difícil però molt meditada, i que ara està molt il·lusionat amb els seus nous projectes.

El gimnasta del CG Mataró va començar a fer acrobàcies en el tapís als nou anys. Va competir en set europeus i en quatre mundials, però, sens dubte, el punt àlgid de la seva carrera va ser la participació en els Jocs de Londres. A la capital britànica es va classificar per a la final del concurs general, on va ocupar la 23a posició, que suposa el millor resultat d'un gimnasta català en la final del programa complet. “De petit sempre havia dit que volia anar a uns Jocs i ho vaig aconseguir. Més enllà d'haver assolit més o menys èxits, també valoro totes les experiències que he viscut i les amistats que he fet en el món de la gimnàstica”, recordava ahir.

Gómez Fuertes deixa la competició, però no es desvincularà del món de la gimnàstica. De fet, s'ha traslladat a viure a Pamplona, d'on és la seva parella, l'extennista Maite Gabarrús. Amb ella forma part d'un club que combinarà el pàdel amb un centre per a acrobàcies. “El club es diu Dale Factory. Ella portarà tot el tema de pàdel, i jo, un gimnàs on ensenyaré la tècnica per fer acrobàcies. Serà un centre totalment obert tant per a gent que fa esport al carrer com per a practicants d'altres modalitats que els pugui anar bé saber fer acrobàcies. Els ajudaré a estalviar-se algunes hòsties”, explica Gómez, que a més del títol d'entrenador de gimnàstica, té estudis de psicologia i de coaching.

Amb la retirada de Javi Gómez, el màxim exponent de la gimnàstica catalana serà ara Rubèn López (Sabadell, 1990), que també va competir en els Jocs de Londres i s'entrena al CAR de Sant Cugat. La gimnàstica espanyola es troba en un període de transició amb la plaça de seleccionador vacant, des de la marxa d'Álvaro Montesinos i la retirada de diversos components de l'equip estatal en els últims mesos com ara Sergio Muñoz, Ignacio Losantos, Manuel Carballo i el mateix Javi Gómez.

CARRERA

Va competir en europeus i mundials, però el punt àlgid va ser en els Jocs de Londres

LA CRISI

Les retallades en la federació hi han influït, però no ho ha volgut vincular a la retirada

EL PROJECTE

Compartirà feina amb la seva parella, l'extennista Maite Gabarrús

“Pensem que encara tenia corda, però li donem suport”

Xavier March, president de la Federació Catalana de Gimnàstica, lamenta la decisió de Javi Gómez Fuertes, però l'entén perfectament. “Ha estat molts anys a l'alta competició, però pensem que encara tenia corda per haver aguantat fins als Jocs de Rio de Janeiro 2016. Som conscients que són moments complicats per a la gimnàstica. Per a ell només podem tenir bones paraules, i ja sap que té tot el nostre suport per al que vulgui”, comenta el màxim representant de la gimnàstica catalana. March va recordar que, com altres gimnastes catalans, com ara el malaguanyat Andreu Vivó i Gervasi Deferr, Gómez tindrà el seu acte de reconeixement en el memorial Joaquim Blume. Més enllà de Gómez i de les temporades que pugui continuar a l'elit Rubèn López, el president de la gimnàstica catalana confia que joves júniors com ara Kevin Traid i Jeroni Casassa puguin tenir accés a la selecció no tant en aquest cicle olímpic sinó en els Jocs de Tòquio 2020.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)