Natació

Belmonte manté l'aposta per les aigües obertes

Natació. La nedadora badalonina, que diumenge va esmicolar el rècord estatal de 5.000 m, té previst compatibilitzar les proves de llarga distància i de piscina en línia amb vista a l'europeu de Berlín

Mireia Belmonte s'ha caracteritzat aquests dos últims anys per no posar-se límits a les seves aspiracions i a obrir-se nous horitzons. Des dels Jocs Olímpics de Londres, la badalonina manté la filosofia que un programa més ampli de competició és directament proporcional a les possibilitats de pujar al podi. Amb aquesta mentalitat, la doble medallista olímpica va confirmar ahir que té l'objectiu de compatibilitzar les proves d'aigües obertes amb les de piscina en línia en el pròxim europeu de Berlín, del 13 al 24 d'agost. De fet, la deixeble de Fred Vergnoux ja va voler assumir aquest doble repte en el mundial de Barcelona, però la desqualificació en el campionat d'Espanya, per haver -se saltat una boia, la va deixar fora de la convocatòria de les proves de llarga distància. Belmonte va tornar a confirmar les seves possibilitats en el fons després del títol estatal de 5.000 m que va assolir diumenge a Mataró, en què va esmicolar el rècord espanyol per més d'un minut (55:41.37). “Se'm va fer dur perquè l'aigua estava molt calenta i, a més, en els últims metres em vaig descomptar. En tot cas, vull nedar les aigües obertes en l'europeu de Berlín, però abans m'hauré de guanyar la plaça en el campionat d'Espanya de Banyoles [el 14 i el 15 de juny]”, va explicar.

La intenció de competir en aigües obertes i en la piscina en línia en l'europeu és perfectament compatible, ja que les proves de llarga distància es disputen al camp de regates de Grünau del 13 al 17 d'agost, i les de piscina al Velòdrom, un impressionant pavelló multiusos de 142 metres de diàmetre, del 18 al 24 d'agost. Tot i l'assalt a les proves de fons, la catalana continuarà preparant el seu habitual programa de competició. “Amb el meu entrenador, continuem entrenant tant distàncies llargues, com 1.500 m i 800 m, com les proves d'estils i els 200m papallona. Com més proves, més possibilitats de medalla”, va insistir. En aquest sentit, la cita clau serà el campionat d'Espanya Open de Primavera, que es disputa a Palma del 10 al 13 d'abril i és quan s'hauran d'acreditar les mínimes de participació. Després de l'estiu, l'estrella catalana té previst tornar a participar en les diverses etapes de la copa del món i, al desembre, competir en el mundial de piscina curta a Doha.

Rècord per Marc Sánchez

En el campionat d'Espanya de llarga distància, a més de Belmonte, l'altre gran protagonista de la cita va ser el seu company d'entrenament Marc Sánchez (CN Sabadell), que va assolir el títol amb una nova plusmarca estatal (53:38.60). El van acompanyar en el podi Antonio Arroyo (Barceloneta), amb 53:53.89, i Héctor Ruiz (CN Mataró), amb 55:17.21.

PROTAGONISTA

Vull nedar les aigües obertes en l'europeu de Berlín, però abans m'hauré de guanyar la plaça en l'estatal, a Banyoles
Continuo preparant les proves de fons, els estils i la papallona. Com més proves, més possibilitats de medalla
Mireia Belmonte

Una piscina de 50 m a Badalona

Mireia Belmonte va assistir ahir a l'acte de presentació del projecte de la primera piscina municipal de 50 metres que s'ha de construir a Badalona, i que portarà el nom de la doble medallista olímpica. El complex esportiu es bastirà a l'espai de l'antiga fàbrica Focus, al barri de Bufalà, tindrà un cost d'entre 10 i 12 milions d'euros, i s'ha previst que pugui està acabat a finals del 2016. “Per a mi, es farà realitat un somni que ja havia demanat en el pregó de les Festes de Maig [el 2008]. Estic molt orgullosa que porti el meu nom, perquè així se'm recordarà un cop hagi tancat la meva vida esportiva”, va destacar la nedadora. L'alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, va explicar que amb aquesta instal·lació “es donarà resposta a les reivindicacions dels nedadors, però també serà un servei per als aficionats, per als nens de les escoles, les persones que practiquen natació per prescripció mèdica i la gent gran.” En una primera fase d'aquest complex també es farà una piscina petita per a activitats complementàries i una zona de spa, una àrea de fitness i una zona de restauració. Segons el calendari establert, aquest mes es redactarà el plec de bases i al març s'obrirà el concurs d'idees. Al juny, després d'una selecció prèvia, s'escollirà el millor avantprojecte, i el febrer del 2015 podrien començar les obres. La mateixa Belmonte, així com un representant del CN Badalona, entre d'altres, formaran part del tribunal que escollirà el millor projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)