Més esport

Un 10

Laura Orgué és desena en els 30 km i aconsegueix el segon millor resultat olímpic d'un esportista de la federació catalana

Remunta des del 37è lloc i queda a nou segons del quart

“Després d'haver obtingut la dissetena posició a Polònia, en una prova de la copa del món, em fixo l'objectiu d'acabar entre els llocs 20è i 25è.” Aquests eren els propòsits olímpics que Laura Orgué exposava en una entrevista en aquest diari abans de marxar cap a Sotxi. L'objectiu va quedar complert amb la 25a posició en el seu debut en la prova de skiathlon, però ahir el va superar amb escreix amb un extraordinari desè lloc del tot inesperat en els 30 quilòmetres amb sortida en grup. El seu temps d'1h12:37.3 va ser només nou segons més lent que el de la quarta classificada, la finlandesa Kerttu Niskanen (1h12:26.9). La vencedora va ser la noruega Marit Bjoergen (1h11:05.2), que va aconseguir el seu tercer or a Sotxi i que va compartir el podi amb les seves compatriotes Therese Johaug (1h11:07.8) i Kristin Stoermer Steira (1h11:28.8). Bjoergen va igualar el rècord de deu medalles olímpiques que, fins ahir, compartien la fondista russa Liubov Iegorova i la patinadora de velocitat russa Lidia Skoblikova.

Del 37è al 10è

Orgué va remuntar 27 llocs des la 37a posició que ocupava en el quilòmetre 2,5. En el 10 ja estava entre les vint primeres i en el 22,5 entrava en el top 10. L'últim parcial abans de l'arribada (km 28) el va passar en el tretzè lloc, però va poder recuperar tres posicions en els dos últims quilòmetres. “Estic contenta perquè cada moment he estat conscient de la situació. A poc a poc he anat mirant el nivell del grup en què estava, per veure si jo podia anar més ràpid. A mesura que passaven els quilòmetres algunes esquiadores han perdut aquest grup”, explicava la igualadina establerta a l'Alt Urgell. El bon rendiment del seu material també va ser clau: “En el quilòmetre 20 tenia la possibilitat de canviar els esquís, però gairebé cap corredora ho ha fet. He improvisat i he decidit no canviar-los, perquè des de l'inici m'han anat molt bé. Ha estat una bona decisió.”

El desè lloc d'Orgué és el segon millor resultat d'un esportista de la federació catalana en uns Jocs Olímpics, i només el supera el quart lloc que Jordi Font va aconseguir en el cros en surf de neu dels Jocs de Torí 2006. A més, aquest resultat és el millor de la delegació espanyola en una prova olímpica d'esquí de fons.

Mario Matt guanya l'eslàlom i es converteix en el campió més veterà

L'austríac Mario Matt va aconseguir la seva primera medalla olímpica gràcies a la victòria en l'eslàlom, en el qual es va imposar al seu compatriota i gran favorit, Marcel Hirscher, que va acabar segon després de remuntar des del novè lloc de la primera mànega. Matt va fer un temps conjunt en les dues baixades d'1:41.84 i es va convertir, amb 34 anys, en el campió olímpic d'esquí alpí més veterà. Hirscher va fer 1:42.12 i el noruec Henrik Kristoffersen, de només 19 anys, va completar el podi amb la medalla de bronze i un temps d'1:42.67. El català Àlex Puente –a la foto– va acabar 32è amb 53.73 i 1:05.72 (1:59.45) i Pol Carreras no va acabar la primera mànega i ja no va poder disputar la segona.

Fourcade, sense medalla en relleus

Martin Fourcade no va poder afegir una quarta medalla en el seu palmarès dels Jocs de Sotxi després que el relleu francès va acabar vuitè en els 4 x 7,5 quilòmetres. El biatleta de la Llaguna va fer l'últim relleu del seu equip (8è, a 1:17 del primer) i no va poder remuntar cap posició, en part a causa de les dues errades de tir que va fer. El seu germà gran, Simon, finalment no va participar en la prova per una gastroenteritis i va ser substituït per Alexis Bœuf. Noruega es va deixar perdre l'or i el podi a causa de les quatre errades de tir d'Emil Hegle Svendsen en l'últim relleu. Finalment, la victòria se la va endur l'equip rus, seguit d'Alemanya i Àustria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)