Natació

Demanant pas a braçades

Natació. La nedadora del CN Sant Andreu Jèssica Vall revoluciona la primera jornada del campionat d'Espanya fent el rècord dels 100 m braça i la mínima per a l'europeu de Berlín

La barcelonina Jèssica Vall (CN Sant Andreu, 1988) va ser la gran protagonista del campionat d'Espanya de natació que va començar ahir a Palma. Vall, mundialista a Barcelona, va guanyar el títol dels 100 m braça amb un nou rècord català i espanyol (1:06.81), i va fer la mínima per al campionat d'Europa de Berlín. La catalana va batre en la final la seva rival de les dues últimes temporades, Marina Garcia, autora de l'anterior rècord (1:07.08) el març del 2013. Garcia, segona amb 1:07.87, també va fer la mínima per a l'europeu.

Per al CN Sant Andreu la jornada va ser rodona. La jove barcelonina Àfrica Zamorano (16 anys) es va estrenar en el podi d'un campionat absolut i va fer la mínima en els 200 m esquena per al campionat del món júnior. També van pujar al podi Maria González (19 anys), tercera en els 50 m lliure (26:31) i Melqui Álvarez, segon en els 100 m braça (1:02.14).

La resta de grans figures de la natació catalana van complir també amb les expectatives i van assegurar la presència a Berlín en algunes de les seves millors proves. Mireia Belmonte, la que va aixecar més expectació per raons òbvies, es va imposar en els 200 m papallona i els 800 m lliure fent la marca mínima en les dues distàncies. La victòria en la prova de papallona, però, va ser soferta, perquè Judit Ignacio, l'altra gran especialista catalana de l'estil, li va plantar cara fins als metres finals. La badalonina va aturar el cronòmetre en 2:06.33 i la barcelonina en 2:06.79. Mitja hora després de l'ensurt que va estar a punt de donar-li Ignacio, la subcampiona olímpica es va llançar a la piscina per nedar la final dels 800 m. La victòria va ser més senzilla i la mínima, que era l'objectiu real, també va caure (8:25.83). Erika Villaécija, lluny de les primeres, es va haver de conformar amb el cinquè lloc.

El nedador local Marc Sánchez, que s'ha forjat en l'elit en les files del CN Sabadell, no va decebre els seus incondicionals. Va passar per sobre de tots els seus rivals en la final dels 1.500 m i també va fer la marca que li exigia la federació per anar a l'europeu (15:13.81). En aquesta final, la revelació va ser el júnior del CN Sabadell Marc Vivas, tercer amb 15:37.40, mínima per al mundial júnior.

MIREIA BELMONTE

Va guanyar i va fer la mínima en els 200 m papallona i en els 800 m lliure

REACCIONS

L'any passat vaig fer un salt. Vaig creure per primer cop que podia estar entre les millors
Jèssica Vall
CN SANT ANDREU

MARC SÁNCHEZ

Sabia que avui ho podia fer bé, però tan bé per batre el rècord d'Espanya potser no. No m'ho esperava
El nedador local del CN Sabadell va imposar la seva autoritat en els 1.500 m
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)