Natació

Mireia Belmonte continua fent de les seves a Palma

Natació. La nedadora badalonina bat el seu propi rècord d'Espanya dels 1.500 m i ja acumula cinc medalles d'or i cinc mínimes per al campionat d'Europa de Berlín

Mireia Belmonte (Fuensanta) va mostrar ahir a Palma, en la tercera jornada del campionat d'Espanya de natació, que la seva progressió és insaciable, i va batre el seu propi rècord d'Espanya dels 1.500m, una prova de fons que no havia entrenat específicament per a l'ocasió. La badalonina va completar la prova en 15:58.07, unes dècimes per sota del seu rècord (15:58.83) aconseguit el juliol de l'any passat en la final del mundial de Barcelona. A més, va sumar la seva quarta mínima per al campionat d'Europa de Berlín i la seva quarta medalla d'or. En la mateixa final, Erika Villaécija (Sant Andreu) va ampliar amb una medalla de bronze el seu ampli palmarès. Avui encara l'esperen les dues últimes proves, els 200 m estils i els 400 m lliure.

En la segona final de la tarda, els 50 m braça, l'altra gran heroïna dels campionats, la barcelonina Jèssica Vall (CN Sant Andreu) no només va obtenir la seva segona mínima per a l'europeu, sinó que va batre el rècord del campionat (31.29). Vall va tornar a relegar al segon lloc Marina Garcia (31.72), que es va quedar sense la marca mínima. Vall neda avui la seva prova preferida, els 200 m braça, en la qual tornarà a ser la favorita. També va segellar el seu accés al campionat d'Europa Juanmi Rando (CN Sant Andreu) en els 100 m esquena. L'olímpic es va imposar amb 43.49, la marca que li exigia la federació espanyola. En la final femenina, Àfrica Zamorano (Sant Andreu, 1998) va certificar la seva progressió amb el tercer lloc.

Festival Marc Sánchez

El gran protagonista de la natació masculina a Palma està sent el nedador local Marc Sánchez. La jove perla del CN Sabadell, que s'entrena en el grup de Fred Vergnoux al CAR de Sant Cugat, va sumar la tercera mínima per a Berlín en els 800 m (7:54.42). La superioritat de Sánchez, que divendres va fer el rècord d'Espanya en els 400 m estils, va ser tan manifesta que va haver de nedar gairebé tota la prova en solitari. Al podi el van acompanyar Antonio Arroyo (Barceloneta) i Víctor Goicoechea (Sant Andreu).

El Sant Andreu encara va col·locar un parell més dels seus representants al podi. La internacional Marta González va ser tercera en els 100 m lliure (56.10) i el bracista Sergio Lloret va ser tercer en la final dels 50 m.