Tennis

Remuntada impossible de Tommy

Robredo perd contra la qualitat de Cilic quan li tenia el peu al coll en el tercer set després d'haver-se aixecat de terra. Nadal passa fluix, Nishikori es manté en la llista de favorits i Gulbis aixeca la veu

El número u del món i Nico Almagro reediten avui la final del 2013 en els quarts

L'eliminació de Tommy Robredo (5) en un partit etern –2 hores i 46 minuts–i carregat d'èpica contra el croat Marin Cilic (12) en què va vorejar una remuntada d'alta dificultat i l'accés a quarts de Rafa Nadal (1) i Kei Nishikori (4) van ser els titulars més destacats de la quarta jornada del Barcelona Open Banc Sabadell. Tampoc no va fallar Nico Almagro (11), que avui es jugarà l'accés a la semifinal contra Rafa Nadal en la repetició de la final del 2013. El balear va millorar ahir prestacions contra el croat Ivan Dodig (6-3 i 6-3) i s'entreveu cada cop més temible. El murcià va superar ahir amb claredat el seu compatriota Fernando Verdasco per un doble 6-3 i es va revenjar de la derrota en la recent final del torneig de Houston. Ja sense catalans vius, la resta de duels de quarts d'avui seran: Gulbis-Gabashvili; Cilic-Nishikori i Giraldo-Kohlschreiber.

La remuntada de Tommy Robredo va ser aquest cop impossible, encara que durant molts minuts va semblar versemblant tot i el partidàs de Marin Cilic, incommensurable amb el revés a dues mans i amb un servei estratosfèric que va superar sovint els 200 quilòmetres per hora. D'entrada, Robredo va avisar amb un break en el quart joc. Però Cilic li va pagar amb la mateixa moneda en el joc posterior. El segon trencament de Cilic va arribar en el dotzè joc (7-5). Tots dos van mantenir el servei en el segon set, tot i que amb 15-30 del dotzè joc i 6-5 per al croat, el públic, místic, va interrompre per aplaudir el català i impulsar-lo. De nou ho va fer amb 30-40 i Robredo va salvar la pilota de partit i va renéixer. El desenllaç parcial va ser un tie-break dominat per Robredo netejant les línies i amb recuperacions de gran mèrit. Enfervorit, el públic va agrair l'esforç. I el tercer set va seguir paràmetres similars fins que amb 5-3 en el tie-break a favor, l'olotí es va encallar i Cilic, motivadíssim aquest 2014, va matar el partit.

El letó Ernest Gulbis (9) va esvair a garrotades el somni del rapitenc Albert Montañés (59è) per 7-6 i 6-1 en una hora i 14 minuts. El català va jugar a un gran nivell en bona part del primer set, tal com havia fet el dia abans contra Dolgopolov, però el revés paral·lel i el servei potentíssim –amb segons molt cargolats que obliguen el restador a situar-se lluny de la ratlla de fons– de Gulbis el van destarotar. Picant pedra, Montañés va obtenir un break valuós en el setè joc (3-4). Dos errors no forçats de dreta –el seu pitjor cop– del letó i la consistència de l'ebrenc van fer possible el trencament. Gulbis, però, va reaccionar amb virulència amb vuit punts consecutius. Va guanyar el servei de Montañés consumant el contrabreak i el seu en blanc. La resposta va fer mal a la línia de flotació del rapitenc, que va tornar a perdre el servei en el dotzè joc i va signar la seva sentència (7-5). Amb tot de cara, la resta del partit va ser bufar i fer ampolles per a Gulbis, que presenta candidatura i que avui jugarà els quarts contra Teymuraz Gabashvili. El rus va barrar el pas al basc Iñigo Cervantes per 6-4 i 6-2 sense titubejos.

També va reeixir el japonès Kei Nishikori (4). L'asiàtic va esbandir per 6-0 i 6-4 el rus Andrey Golubev en un duel plàcid. L'alemany Philippe Kohlschreiber va superar l'austríac Jürgen Melzer per 7-5 i 6-3 i repetirà quarts. El seu rival serà el colombià Santiago Giraldo, que va aturar l'efervescència de la promesa austríaca Dominic Thiem (4-6, 6-4 i 7-5).

PROTAGONISTES

Vaig arribar fluix i marxo en un millor nivell. Ha estat una llàstima però Cilic ha fet un gran partit
Tommy Robredo
Número 18 de l'ATP
He millorat en tots els aspectes del joc i he fet un pas endavant de cara al partit contra Nico
Rafa Nadal
número 1 de l'atp
M'aplaudeixo per l'esforç que he fet, però sempre és trist perdre en tres sets, i encara més quan ets a casa amb el teu públic
Estic bé després de la lesió. Avui ha estat un partit difícil però ha jugat millor en el segon set
Kei Nishikori
Número 17 de l'ATP
No he jugat com contra Ferrer però estic satisfet. El partit contra Gulbis serà molt difícil
Teymuraz Gabashvili
número 55 de l'atp

Tram final del quadre de dobles

El deslluït quadre de dobles després de la baixa dels Bryan i l'eliminació per la retirada per lesió dels catalans Marcel Granollers i Marc López dimecres en el primer partit configurarà avui les semifinals. L'holandès Huta i el francès Robert ja s'han classificat per a la penúltima eliminatòria i el seu rival sortirà del duel entre els russos Gabashvili-Kukushin i la parella Fognini-Melzer. Per dalt, Dodig-Melo (3) juguen contra Kubot-Lindstedt, i Nestor-Zimonjic (5) contra Qureshi-Bopanna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)