Més esport

Rubèn López resisteix el canvi de cicle olímpic

Gimnàstica artística. El gimnasta del CG Sant Boi competeix aquesta setmana en l'europeu de Sofia amb l'objectiu de contribuir a fer que la selecció espanyola arribi a la final per equips

Amb la retirada del maresmenc Javi Gómez, el vallesà Rubèn López serà l'únic representant català en categoria absoluta de l'europeu de gimnàstica artística que comença avui a Sofia (Bulgària) i que evidencia més que mai el canvi de cicle olímpic. “Després dels Jocs sempre hi ha canvis en els equips, entra gent jove amb moltes ganes i surten els més veterans. A més, aquest cop s'hi han afegit dues baixes importants per lesions com Néstor Abad i Fabián González, però els tindrem amb nosaltres ben aviat lluitant per altres grans competicions”, explica el campió de l'última edició de la copa d'Espanya. El gimnasta del CG Sant Boi, tot i els 23 anys, ja ha competit en cinc edicions de l'europeu, dues com a júnior (Volos i Lausana) i tres més en categoria absoluta (Milà, Montpeller i Moscou), i afronta la cita de Sofia amb l'objectiu d'ajudar la selecció espanyola a guanyar-se una plaça entre els vuit finalistes. Els altres convocats són el gimnasta d'Elx Isaac Botella, el canari Rayderley Zapata i els madrilenys Alberto Tallón i Roberto Álvarez.

Rubèn López competirà en el cavall amb arcs, barra fixa, paral·leles i anelles, però és en aquests dos últims aparells on té més possibilitats de fer un bon paper. “En anelles i paral·leles és on tinc una nota més alta de sortida, de 6,4, i lluitaré per guanyar-me una plaça per a la final”, explica el ripolletenc, que torna a entrenar-se al CAR de Sant Cugat a les ordres de Miquel Àngel Rubio després d'haver acabat els estudis a Madrid. Rubèn López, company de fatigues de Javi Gómez durant molts anys, troba a faltar el mataroní en els entrenaments, però confia que la nova fornada de gimnastes catalans com ara els júniors Jeroni Casassas (Salt GC), Kevin Traid (Egiba) i Javier Hinojosa (CG Sant Boi), que també estan convocats per a l'europeu, tinguin una bona progressió. Aquests tres júniors entren avui mateix en acció a l'Arena Armeec Sofia Hall i demà serà el torn del gimnasta del CG Sant Boi. Serà un pas més en el camí cap als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016, un repte que l'il·lusiona especialment després d'haver competit en els Jocs de Londres.

Gamell, Palacios i Norberto, en l'europeu femení

El cap de setmana va acabar l'europeu de gimnàstica artística en categoria femenina amb sort diversa per a les tres representants catalanes convocades. Laura Gamell (CG Terrassa), tercera en l'última edició de la copa d'Espanya, no va poder contribuir al meritori sisè lloc de la selecció estatal perquè es va lesionar en l'escalfament. En categoria júnior, Ana Palacios (CG Sentmenat) va acabar 34a en el concurs complet (49,324) i va figurar com a primera reserva amb vista a la final. La també júnior Paula Norberto (CG Osona) va competir en salt i paral·leles per contribuir a la dotzena posició de la selecció espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)