Més esport

‘Welcome and enjoy'

Surf d'estel. El Gran Premi Catalunya Costa Brava obre el campionat del món del 2014

El secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, va tancar la seva intervenció en la presentació del Gran Premi Catalunya Costa Brava, ahir al migdia a La Ballena Alegre i que obre el campionat del món del 2014, amb un missatge en anglès en el qual s'adreçava als 64 participants en la prova, ja instal·lats al càmping. “Welcome, good luck and enjoy”, va dir Tibau, donant la benvinguda als especialistes, desitjant-los sort i esperant que gaudeixin de la competició que obre el mundial després que la prova de Corea del Sud no es pogués fer per la falta de vent. I és que la setzena edició del campionat es disputa fins diumenge al golf de Roses, un referent del surf d'estel en l'àmbit estatal. La platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, on es disputen les proves és, a més, un punt únic, perquè el camp de regates és al costat del lloc on conviuen els windsurfistes; precisament en el càmping on es va fer ahir la presentació i un dels 7 de cinc estrelles que hi ha a les comarques gironines –a nivell estatal n'hi ha 14–.

‘Life style'

Són 64, gairebé 30 s'han quedat fora, i el més jove és el gironí Marc Paré (16 anys). I exemplifiquen un estil de vida mitjançant el qual projectaran la Costa Brava al món aquesta setmana mentre es disputen la primera prova del PWA World Tour que, per setzè cop, arriba al golf de Roses. Juanjo Pi Sunyer, l'organitzador, va recordar l'embrió del que ara és una competició global com la reunió “d'una colla d'amics” per fer surf. Un esdeveniment pel qual van apostar els ajuntaments de la zona des del seu inici, com va destacar Miquel Gotanegra, president de l'Associació de Càmpings de Girona; i que els serveix per donar a conèixer una zona amb 330 dies a l'any vàlids per a la pràctica dels esports de vela. Un sector que els permet desestacionalitzar el turisme i que converteix els càmpings en un gran parc de vacances. En aquest sentit, el gerent de La Ballena Alegre, Àlex Trias, va agrair el suport que reben de les institucions públiques i del seu principal partner privat, Volkswagen, amb el qual poden “potenciar la vela a la badia de Roses”.

Ivan Tibau va posar en valor que la prova es faci en un escenari “consolidat i molt ben valorat, perquè sant Pere Pescador és la capital catalana del surf d'estel i n'acull els millors especialistes, que en fan pujar el nivell i deixen un impacte econòmic”. Tibau va destacar també la capacitat dels organitzadors per dur els millors del món durant 16 anys i la feina que fan els clubs i la federació catalana.

També va valorar l'arrelament de la prova a la zona Joan Giraut, president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; alhora que va destacar l'esforç per “vetllar per les marques turístiques del territori i associar-ne la imatge” a esdeveniments com aquest, “anunciat en televisió a 150 països i amb una audiència estimada de 130 milions d'espectadors”.

Imatge de marca

Un dels esdeveniments sense els quals no s'explica l'impacte econòmic a la Costa Brava és la concentració de furgonetes de la marca Volkswagen, en l'onzena edició del Surfalegre. “Un esdeveniment que van crear els fans de la marca”, com va dir Àlex García, directiu de Volkswagen, abans d'afegir que l'any passat hi va haver 700 furgonetes. Ahir, a la Ballena Alegre, hi havia l'última d'una edició limitada de 1.200 unitats del model T2 fabricades a Brasil i que es va presentar en primícia pel campionat.

Jordi Martí, l'alcalde de Sant Pere Pescador, també va destacar la publicitat que els dóna aquest tipus d'esdeveniments, en “un poble molt petit i amb una prova d'aquesta magnitud, que permet situar les platges, i la del Cortal de la Devesa, com una de les millors destinacions per practicar els esports de vent”. I va concloure: Just enjoy.

LA DADA

64
especialistes
provinents de 27 països competiran fins diumenge en la modalitat d'eslàlom
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)