Espectacle a la vora del Rin
El Barça afronta com una final el duel contra el Flensburg, que fonamenta el seu potencial amb una defensa molt sòlida
El Kiel i el Veszprém obriran abans la jornada al Lanxes Arena de Colònia
Els quatre millors equips d'Europa, el Veszprém, el Kiel, el Flensburg i el Barça fa dies que vetllen armes al luxós hotel Radisson Blu de Colònia ansiosos de saltar a la pista del majestuós Lanxess Arena, que demà coronarà el vencedor de la lliga de campions. La fórmula de la final a quatre, que per cinquena vegada es disputa a la ciutat de l'estat federal de Renània del Nord-Westfàlia, ha afegit dramatisme i emoció a la competició. Tot un espectacle per als 20.000 aficionats que ompliran el pavelló en les dues jornades de la fase final. Per als jugadors, però, és un repte difícil de gestionar, perquè s'ho juguen tot a una carta, sense possibilitats d'una segona oportunitat. És, per tant, un caixa o faixa que ha provocat algunes sorpreses, com les de l'any passat amb l'Hamburg, que va aixecar el títol després d'eliminar els dos grans favorits, el Kiel en les semifinals, i el Barça en una final resolta en la pròrroga. Poc importa el que s'hagi fet durant el curs, perquè en 24 hores tot se'n pot anar en orris o tocar la glòria a la vora del Rin.
La línia que delimita l'èxit de la decepció –fracàs és una paraula massa gruixuda en aquest punt de la competició– és molt fina, i això ho sap perfectament Siarhei Rutenka, el jugador del Barça en actiu amb més copes d'Europa (5). El lateral bielorús, però, va quedar l'any passat a les portes de cantar el gol de la victòria. Bitter va aturar el seu últim llançament que va donar pas a la fatídica pròrroga. “Hem de mirar endavant i estar tranquils, perquè aleshores ho vam donar tot”, va afirmar. “Sempre ho havia vist per televisió i aquest cop per fi ho podré viure en persona.” L'autor de la sentència és, encara que pugui semblar mentida, el que està considerat com un dels millors jugadors del món, Nikola Karabatic, que encara no ha jugat una final a quatre des que la Federació Europea d'Handbol (EHF) va instaurar aquesta fórmula, la temporada 2009/10. El primera línia francès va demostrar també un bon sentit de l'humor quan se li va preguntar per l'evolució de les molèsties al bessó. “La placenta d'en Guti [el metge del Barça] ha funcionat”, va dir. En aquest sentit, el tècnic del Barça Xavi Pascual va assegurar que ho posarien tot a la pista, fent referència als problemes físics que puguin tenir altres components de la plantilla. “Estem preparats i espero que puguem demostrar a la pista la qualitat que tenim”, va reiterar. El seu homòleg del Flensburg, Ljubomir Vranjes, va deixar clar que són a Colònia amb la màxima ambició: “El Barça disposa d'una plantilla de setze jugadors molt bons, però nosaltres tenim la millor defensa de la Bundesliga i un dels millors contraatacs d'Europa.” Tota una declaració d'intencions.
Cares conegudes
El Barça i el Flensburg jugaran avui la segona semifinal, després del duel entre el Kiel i un Veszprém amb moltes cares conegudes per l'afició culer. “El més important és que no puguin córrer. Si ho aconseguim tindrem alguna possibilitat”, va afirmar Antonio Carlos Ortega, el tècnic de l'equip hongarès, en el qual també militen Nagy i Ugalde. La cita en territori hostil no serà gens fàcil.
Notícies relacionades
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024