Més esport

Domini francès en el GP Catalunya Costa Brava

Surf d'estel. Antoine Albeau guanya la prova inaugural del calendari i és el primer líder del mundial, amb Cyril Moussllmani i Pierre Mortefon al podi

Antoine Albeau (F-192) es va anotar el triomf en el Gran Premi Catalunya Costa Brava 2014 del campionat del món, que ahir va tancar sis dies d'activitats a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, davant del càmping La Ballena Alegre, en una prova marcada per la manca de vent per competir durant les jornades de dijous i divendres –el mateix motiu pel qual no es va poder disputar la primera prova del calendari, a Corea del Sud.

Albeau és el primer líder del mundial, que ja va guanyar en les anteriors edicions. Cyril Moussllmani (F-71) i Pierre Mortefon (F-14) van ocupar el segon i tercer lloc en la classificació final, en una demostració de coneixement de la zona del golf de Roses, en la qual van entrenar la setmana prèvia a la competició. Albeau es va imposar en dues de les cinc eliminatòries disputades durant el campionat, i va ser tercer i cinquè en dues més –en l'altra no va entrar a la final, si bé el pitjor resultat no puntua–. La tramuntana que va bufar tant dissabte com ahir va permetre disputar les quatre eliminatòries previstes. El circuit del PWA World Tour es reprendrà d'aquí un mes a la platja d'Alaçati, a Turquia.

700 Volkswagen i 3.500 persones a La Ballena Alegre

L'any 2003 els amants de les clàssiques furgonetes Volkswagen es van concentrar al càmping la Ballena Alegre, una cita que ahir en la seva onzena edició va comptar amb gairebé set-centes unitats del vehicle per antonomàsia dels practicants del surf. Van ser 3.500 persones que, coincidint amb el Gran Premi Costa Brava del campionat del món, van acudir a una cita que va contribuir a fer de Sant Pere Pescador la capital de la marca alemanya. N'hi havia de totes les èpoques, com la que es va exhibir en la presentació de la competició als mitjans de comunicació dimarts passat, la T2 que es va deixar de fabricar l'any passat a Anchieta (Brasil) i de la quales va fer una edició limitada de 1.200 unitats. L'última que va sortir de la fàbrica era, precisament, la que hi havia a la Costa Brava la setmana passada. També des de dissabte es va dur a terme la Surf Alegre, una fira de material en què les principals marques del sector mostraven al públic les seves darreres novetats. A més, s'oferia als visitants la possibilitat de provar el material en el mateix escenari on competien els millors del món, un fet únic perquè només en aquesta prova del calendari conviuen ‘en família' just davant del camp de regates.