Tennis

Nadal s'emprenya

Roland Garros. El manacorí va contrarestar amb ràbia el repte proposat per un Ferrer pletòric des de l'inici i esbravat a partir del tercer set. Jugarà la semifinal contra Murray, botxí de Monfils

La repetició de la final de parla catalana del 2013 va servir ahir per constatar la plena recuperació de Rafa Nadal (1) contra un combatiu David Ferrer (5), que va jugar els dos primers sets a un gran nivell físic, tècnic i tàctic, però que va acabar rendit a l'evidència i rebentat, sotmès a la pressió del vuit cops campió de Roland Garros –4-6, 6-4, 6-0 i 6-1 en dues hores i 35 minuts–. Nadal jugarà demà la seva novena semifinal a París contra de l'escocès Andy Murray (7), que va derrotar el francès Gael Monfils (23) per 6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0 en tres hores i 15 minuts i arriba a la penúltima eliminatòria per segon cop. El tennista gal semblava mort i enterrat, però va ressorgir i va obligar el britànic a jugar cinc sets.

Ferrer va començar el partit pletòric i es va escapar de seguida (1-3), però Nadal va reaccionar (4-4). El xabià va guanyar el seu servei (5-4) amb un últim punt final estratosfèric –una gran recuperació després d'un intercanvi ràpid i llarg– i va cedir tota la pressió al servei del manacorí. No la va saber gestionar i Ferrer va segellar el set amb un break (4-6). La impressió era que havia perdut el respecte a Nadal (4-6), tal com ja va fer quan el va derrotar a Montecarlo. L'alacantí va iniciar el segon set amb autoritat amb el seu servei i repartint llenya amb la dreta invertida. No es pot dir que Nadal estigués contra les cordes, però era evident que encara havia d'entomar el mastegot rebut. El balear va tornar a la Terra guanyant el seu servei en blanc (1-1). I, a partir d'aquell moment, la seva recuperació anímica va ser fulgurant. Va signar un break en el tercer joc (2-1) i va mantenir l'avantatge fins a consumar l'empat (6-4). Ja en plena efervescència i amb Ferrer molt més desgastat tant físicament com mentalment, el balear li va clavar un 6-0 i va sentenciar sense titubejos (6-1).

En dobles, Garbiñe Muguruza i Carla Suárez van vèncer en quarts la txeca Peschke i l'eslovena Srebotnik –6-4 i 6-4– i jugaran contra la xinesa Shue Zheng i la tennista de la Xina Taipei Su-Wei Hsieh (1). Avui, els catalans Granollers i López jugaran la semifinal masculina.

Badosa, a quarts

En júniors, la tennista de Begur Paula Badosa es va classificar per als quarts contra la romanesa Elena Gabriela Ruse per 6-4 i 6-3 i avui jugarà contra la canadenca Françoise Abanda (10). La palafrugellenca Aliona Bolsova (4) va perdre contra la búlgara Irina Ximanovitx (16) per 4-6, 6-3 i 6-1.

HOMES. Quarts de final
(7)Murray - (23) Monfils
6-4,6-1,4-6,1-6,6-0
(1) R. Nadal - (5) D. Ferrer
4-6, 6-4, 6-0,
DONES. Quarts de final
(4) S. Halep - (27) S. Kuznetsova
6-2, 6-2
(28) A. Petkovic - (10) S. Errani
6-2, 6-2
ORDRE DE JOC P. Chatrier. Semifinals (15 h)
(7) M. Xaràpova - (18) E. Bouchard
(4) S. Halep - (28) A. Petkovic

Halep escombra Kuznetsova i Petkovic fa el mateix amb Errani

L'agressivitat combinada amb la qualitat va catapultar ahir cap a les semifinals tant la jove romanesa de 22 anys Simona Halep (4), com l'alemanya d'origen bosnià de 26 anys Andrea Petkovic (28). Les primeres clarianes del dia després d'una suspensió de tres hores per la pluja, van servir per veure dos partits de tall similar en què les inspirades atacants van trobar poca oposició.

Halep, guanyadora de Roland Garros júnior l'any 2008, va saltar a la jugular de la russa Svetlana Kuznetsova (27), campiona a París el 2009, i li va clavar un doble 6-2 en una hora i 19 minuts. Kuznetsova va necessitar tractament mèdic en el primer set i va jugar la resta del partit amb la cuixa dreta embenada. Halep, que no ha cedit cap set en el torneig, es va mostrar inflexible.

Petkovic també va derrotar per un doble 6-2 la italiana Sara Errani (10) en 63 minuts de superioritat absoluta. La velocitat i el pes dels cops de Petkovic van desballestar el joc més pausat i defensiu de la transalpina, molt inferior en envergadura a la seva rival i amb un servei molt dèbil –39% de punts guanyats amb el primer i 13 amb el segon són percentatges paupèrrims–. De fet, dels quatre jocs guanyats, la italiana en va obtenir tres restant. El trencament en el sisè joc del segon set (4-2) va marcar el desenllaç final, tot i que en el joc següent Errani va malbaratar una bola de trencament. Sigui com vulgui, Halep i Petkovic lluitaran avui en la segona semifinal. L'altra la jugaran la russa Maria Xaràpova (7) i la canadenca Eugenie Bouchard (17).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)