Tennis

Granollers i López deixen escapar l'oportunitat

Roland Garros. Final de dobles. Els francesos Vasselin i Benneteau van ser superiors i els van derrotar per 6-3 i 7-6, en un duel en què els catalans van ser inferiors en els moments clau

Els catalans Marcel Granollers i Marc López (11) van deixar escapar ahir l'oportunitat d'obtenir per primer vegada un títol de dobles de Grand Slam contra la parella francesa formada per Edouard Roger-Vasselin i Julien Benneteau (12), els nous campions de Roland Garros –6-3 i 7-6 (1) en una hora i 45 minuts–. Els tennistes gals també afrontaven per primera vegada una final de tal magnitud però van saber espolsar-se la pressió i manar sempre.

Els problemes van començar en el quart joc, amb el servei de Marc López. Els catalans, però, van respirar a fons i van salvar primer un 0-40 i després diverses pilotes de break favorables als francesos. (2-2). Els gals es van avançar amb el seu servei i Granollers va tirar també endavant el seu (3-3). En el següent torn, i amb 4-3 per a Vasselin i Benneteau, López va haver d'assumir de nou el tràngol de servir, i aquest cop no se'n va sortir. Els tennistes locals van consumar el break en una fase del partit en què Vasselin va excel·lir amb la volea i van tancar amb facilitat en el novè joc amb el seu servei, sense haver concedit a Granollers i López ni tan sols una pilota de trencament en tota la mànega, un aspecte prou preocupant si no hi havia un canvi de registre ràpid i contundent. Els francesos havien guanyat només una bola de break però n'havien tingut vuit a disposició, una sensible diferència que definia amb pulcritud el que estava passant sobre l'argila vermella de la Philippe Chatrier.

Ja en el primer joc i aquest cop amb servei de Granollers, en van tornar a tenir una altra amb un 30-40 i la van tornar a clavar. Un mur gegantí s'acabava d'aixecar al davant dels catalans, que necessitaven una reacció fulgurant. I va arribar en el sisè joc, aprofitant el servei de Julien Benneteau. Granollers i López van aprofitar la segona pilota de break del joc i van restablir la igualtat (3-3). A més, es van situar a davant quan a López li va tocar servir i, una altra vegada amb un treballat servei de Granollers en què els francesos van flirtejar amb el break (4-5). Hi havia, doncs, una altra oportunitat de tancar la mànega en el desè joc. Aquest cop, però, Benneteau es va mostrar inflexible i va situar el 5-5 en blanc. Tant López com Vasselin van guanyar els seus serveis sense massa complicacions i el set es va resoldre en el tie-break, Granollers i López, però, van ser inferiors i van cedir per un 7-1 que, al cap i a la fi, va fer justícia al que s'havia vist en el partit.

Millor actuació en un Grand Slam

Granollers i López no van tenir ahir el seu millor dia i no van poder ser els successors d'Emilio Sánchez i Sergio Casal, els darrers campions catalans (1990). Però queda en el seu bagatge haver eliminat els totpoderosos bessons nord-americans Mike i Bob Bryan (1), els reis del dobles mundials en la darrera dècada. La final d'ahir és, a més, el seu millor resultat en un Grand Slam, superant les semifinals en l'obert dels EUA del 2013 i a Austràlia el 2013. Els catalans van ser campions de la copa Masters el 2012.

El mallorquí Munar, subcampió

El mallorquí Joan Antoni Munar (7) va perdre ahir la final júnior contra el tennista rus Andrei Rublev (4) per 6-2 i 7-5. En el quadre femení júnior, en el qual van prendre part amb una bona actuació les empordaneses Paula Badosa i Aliona Bolsova, la campiona va ser l a russa Daria Kasatkina (8), que va derrotar la tennista sèrbia Ivana Jorovic per 6-7 (5), 6-2 i 6-3. Avui, a les 12 del migdia, es jugarà la final de dobles femenins entre les asiàtiques Pheng-Hsieh (1) i les italianes Errani-Vinci (2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)