Natació

Sánchez i Vall es pengen la plata a Canet del Rosselló

Natació. El del Sabadell, segon en els 400 estils, i la del Sant Andreu, en els 100 braça, en què Garcia fa bronze. Avui, segona jornada del Mare Nostrum, que es trasllada a Barcelona dissabte

La catalana Jessica Vall (Sant Andreu) continua reivindicant-se com una nedadora d'eclosió tardana. Ahir es va penjar la medalla de plata gràcies a la segona posició en els 100 metres braça de la trobada de Canet del Rosselló, la segona prova del circuit Mare Nostrum. El podi el va completar una altra nedadora del país, Marina Garcia (Mediterrani). El nedador del CN Sabadell Marc Sánchez va seguir els passos de Vall i també va aconseguir la plata en els 400 estils. Aquests van ser els resultats més destacats de la natació catalana en un esdeveniment que es tancarà avui.

Vall i Garcia ja havien avisat les rivals en les sèries matinals, en què van obtenir el segon i el millor resultats. A la final vespertina van millorar els registres, però també ho va fer la danesa Rikke Moeller Pedersen (1:06.32), que es va penjar l'or. Vall va completar la distància de la qual és plusmarquista estatal amb un temps d'1:07.76 i Garcia amb 1:08.92. És la segona medalla de plata de Vall en el circuit, ja que diumenge va finalitzar segona en els 200 braça.

Poc després, Sánchez, que havia accedit a la final amb el tercer millor temps, va millorar substancialment i va ser segon (4:19.86) per darrere del japonès Daiya Seto (4:13.06).

L'actuació catalana es va completar amb la setena posició de Sònia Pérez (Sant Andreu) en els 200 estils (2:17.25). Mentre que Juanmi Rando (Sant Andreu) es va classificar per a la final dels 50 esquena (25.97).

Les catalanes Júlia Cabeza (9:09.07) i Berta Triola (9:23.52) van firmar l'onzena i la quinzena posició en els 800 lliures, que es va adjudicar la mallorquina Melani Costa (8:37.91).

Nivell a Barcelona

El 35è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, que se celebrarà a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu aquest cap de setmana, clourà el circuit Mare Nostrum. La trobada, que es va presentar ahir, reunirà campions del món i olímpics de la dimensió del sud-africà Chad Le Clos, els francesos Camille Lacourt, Florent Manadou i Jeremy Stravius, la danesa Jeanette Ottesen i els nord-americans Adrian Nathan i Natalie Coughlin. També hi serà la mallorquina Melani Costa, medalla de plata en el campionat del món de Barcelona del 2013 . A més dels dos nedadors locals Juanmi Rando i Jessica Vall. En total hi haurà uns 900 nedadors que es llançaran a la piscina exterior de cinquanta metres de l'entitat andreuenca.

Durant la competició es repartiran 43.200 euros en premis, entre els quals destaquen els 9.000 euros per a qui que aconsegueixi batre un rècord del món, una quantitat que es redueix a 1.500 en cas que la plusmarca sigui europea.

La qualitat de l'esdeveniment, un clàssic del calendari continental, manté la presència de Barcelona en l'escena internacional en els esports aquàtics. Fa un any es va celebrar el mundial de natació i, a les acaballes de maig, la final a sis de la lliga de campions de waterpolo masculí. Això ho van destacar Joan Egea, president del Club Natació Sant Andreu, i Enric Bertran, president de la Federació Catalana de Natació, mentre que Xavier Amador, director de Relacions Institucionals de l'àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, va ressaltar la contribució de la cita per consolidar la marca Barcelona.

Belmonte, baixa i dubte

La nedadora badalonina Mireia Belmonte es va perdre la segona prova del Mare Nostrum per culpa d'una bronquitis. Va emmalaltir després de la primera jornada de la cita inaugural del circuit a Montecarlo i diumenge es va haver de retirar. La malaltia també la posa en dubte per a la cita del cap de setmana al CN Sant Andreu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)