Més esport

Escenificació d'alta volada

Piragüisme. Les copes del món de caiac d'estil lliure de Salt i Sort van ser presentades a la piscina de salts de Montjuïc en un acte en què quatre palistes van saltar des de les palanques

Una posada en escena estèticament espectacular escenificada ahir a la piscina de salts de Montjuïc va servir per donar el tret de sortida a les dues proves de la copa del món de piragüisme en la modalitat de caiac d'estil lliure que es disputaran a Catalunya. Del 30 de juny al 6 de juliol, Salt albergarà la competició en el riu Ter i del 7 al 13 de juliol la localitat de Sort agafarà el relleu per veure en acció els palistes al Noguera Pallaresa. Quatre palistes –Oriol Colomé i Iker Carreto, del Club Kayak Sort, i els germans Quim i Núria Fontané, del Club de Piragüisme SaltTer– van saltar des d'una de les palanques i van oferir una imatge insòlita de Barcelona. En l'acte, presidit per la tinent d'alcalde Maite Fandos, hi van intervenir el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Juan José Román Mangas; el president de la comissió de freestyle de la Federació Internacional de Piragüisme, Lluís Rabaneda; els alcaldes de Sort, Llàtzer Sibis, i de Salt, Jaume Torramadé, i el director del Consell Català de l'Esport, Gerard Figueras.

La copa del món arrencarà a Millau (França) la setmana vinent, del 25 al 29 de juny. Les tres proves són independents, però puntuen per a una classificació final absoluta. Les competicions es fan de manera continuada en el temps i en un radi no superior als 300 quilòmetres.

El caiac d'estil lliure es pot practicar tant en instal·lacions artificials com en el medi natural. L'objectiu és aconseguir el màxim nombre de figures o trucs aprofitant la força de l'aigua generada per un ressalt hidràulic, durant 45 segons.

Amb una àmplia tradició, Sort ja va ser la seu de la primera copa de Europa (1999)i el primer campionat del món oficiós (2001), quan la modalitat no estava reconeguda. El caiac d'estil lliure va ser oficial el 2006. En aquests moments, l'especialitat té un seguiment per part d'un comitè de la federació internacional, ja que podria entrar al programa olímpic a Tòquio 2020.

SINERGIES AMB BCN 2026

Aprofitant l'avinentesa i el ressò mediàtic, l'acte va tenir la col·laboració de l'oficina de la Candidatura Barcelona Pirineus 2026 de l'Ajuntament de Barcelona, amb la qual cosa es busca teixir complicitats i sinergies entre la ciutat de Barcelona i els Pirineus amb l'objectiu d'aprofitar l'impuls olímpic en el del territori pirinenc.

Calendari: Millau, Sort i Salt

La copa del món arrencarà a Millau (França) la setmana vinent, del 25 al 29 de juny. Les tres proves són independents, però puntuen per a una classificació final absoluta. Les competicions es fan de manera continuada en el temps i en un radi no superior als 300 quilòmetres, per facilitar el desplaçament per carretera dels palistes i abaratir els costos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)