Més esport

Bes i Carrera, al Trail Ulldeter

Curses de muntanya. El corredor gironí ja va guanyar al cap de Creus la primera prova del circuit Mision X3. El seu rival basc ha renunciat al mundial perquè tot just surt d'una lesió

El Trail Ulldeter s'estrena en el calendari gironí de curses de muntanya com a segona prova puntuable de les tres que integren el circuit Mision X3. La primera es va disputar al maig a la mitja muntanya litoral del cap de Creus, i va tenir com a vencedor Toti Bes, tot un tot terreny de les curses de muntanya. El gironí també participarà en la cursa d'Ulldeter, en la qual tindrà com a rival principal Iker Karrera. El corredor basc és un dels millors especialistes del món, amb resultats tan impressionants com ara la victòria en la Transvulcania 2011 –va superar Kilian Jornet–, el segon lloc en l'Ultratrail del Mont Blanc 2011 i el tercer en la Cavalls del Vent 2010. Un autèntic pota negra que s'ha vist obligat a renunciar al mundial de Chamonix –es disputa aquest cap de setmana– perquè encara no se sent prou recuperat d'una lesió.

El Trail Ulldeter, amb base a Setcases, tindrà dues proves diferents. La llarga (7 h) serà de 52 km i 4.500 m de desnivell positiu i passarà per cims emblemàtics com ara el Bastiments, el pic de la Dona i el Costabona. La cursa curta (8 h) tindrà 29 km i 2.400 m de desnivell positiu.