Tennis

Un descans ben merescut

Djokovic (1), Murray (3) i Federer (4) salven la primera setmana i es planten a vuitens sense cap trasbals. Mentrestant Nadal (2) es fogueja remuntant la mànega inicial als seus tres rivals i ha apujat sensiblement la seva cotització

La fiabilitat dels favorits en el quadre masculí de Wimbledon contrasta amb la convulsió i el desassossec entre els apostadors en la categoria femenina. Vuit dels deu primers caps de sèrie segueixen vius, mentre que en dones, tant la màxima favorita, la nord-americana Serena Williams, com la segona cap de sèrie, la xinesa Na Li, ja miren el torneig des de la graderia. Els únics homes eliminats abans dels vuitens que figuraven entre els deu privilegiats són el txec Tomas Berdych (6) i el xabià David Ferrer (7). Les patacades de l'any passat, amb Roger Federer i Rafa Nadal descartats de bon començament, contrasten, doncs, amb la situació actual un cop arribats ahir al clàssic diumenge de descans a l'All England Club.

Els candidats més ferms al títol han tingut una setmana plàcida. Tant el serbi Novak Djokovic (1) com l'escocès Andy Murray (3), el vigent campió, i el suís Roger Federer (4), només han cedit un sol set –Nole contra el gat vell Radek Stepanek en la segona eliminatòria– en els seus tres primers partits, un símptoma inequívoc d'eficiència que els permet arribar a la setmana decisiva amb el dipòsit ple, un valor físic afegit significatiu. Nole tindrà avui contra el francès Jo-Wilfried Tsonga (14) la seva primera gran prova de foc d'aquesta edició. Murray tampoc no pot badar davant del gegant de 2,03 m sud-africà Kevin Anderson (20), botxí de l'italià Fabio Fognini (16) amb 16 aces i que n'ha clavat 63 en els tres partits jugats.

El balear Rafa Nadal (2), en canvi, ha hagut de suar i remuntar tres vegades un primer set advers. Però, ateses les circumstàncies, ha apujat la seva cotització després de dues edicions consecutives en què havia caigut a tot estirar en la segona eliminatòria. Nadal, que acabava de perdre amb estrèpit en el seu únic assaig oficial sobre la superfície fa dues setmanes a Halle contra el desconegut alemany Dustin Brown, ha anat readaptant la seva tècnica i arriba a les eliminatòries decisives fort mentalment en el marc d'un torneig que no s'ajusta gaire al seu estil de joc però que, paradoxalment, ja ha guanyat dos cops (2008 i 2010). El seu rival en vuitens serà demà el jove australià de 19 anys Nick Kyrgios, que en el segon partit va fer fora el francès Richard Gasquet. Els altres vuitens ja configurats són Dimitrov (11)-Mayer i Chardy-Cilic (20).

Halep, cap de cartell

De les noies, segueixen sis de les deu primeres caps de sèrie. A més de Williams i Li, les altres dues eliminades van ser la sèrbia Jelena Jankovic (7) i la bielorussa Victoria Azarenka (8), que surt d'una lesió que l'ha mantingut apartada durant uns mesos. La jugadora amb més rànquing de les que queden és la prometedora romanesa Simona Halep (3), que ja va viure una situació semblant a Roland Garros quan Williams i Li també van fallar. Finalment, però, va perdre la final contra Maria Xaràpova. La russa és ara la cap de sèrie número 5 rere la polonesa Agnieszka Radwanska (4) i també la màxima favorita per alçar el títol. Xaràpova ja ha guanyat cinc Grand Slams, en una sèrie que va iniciar fa just 10 anys a Wimbledon (2004), quan tenia tan sols disset anys i va deixar tothom bocabadat.

PROVES DE FOC

El balcànic té avui un partit difícil contra Tsonga i el vigent campió, amb Anderson
HOMES.
Vuitens de final
(3) Andy Murray-(20) K. Anderson
(1) Novak Djokovic-(145) J. W. Tsonga
(11) Grigor Dimitrov-Leonardo Mayer Jeremy Chardy-(20) Marinc Cilic
DONES. Vuitens de final
(25) Alize Cornet-(13) Eugenie Bouchard
(9) Angelique Kerber-(5) Maria Xaràpova
(6) Petra Kvitova-Shuai Peng Teresa Smitkova-(23) Lucie Safarova
El suís i l'escocès han guanyat per 3-0 els seus tres partits i el serbi va cedir un sol set

Tommy Robredo, l'heroi català

L'únic català en el quadre és l'olotí Tommy Robredo, que dissabte va segellar el seu accés, per primera vegada, als vuitens. Robredo ha signat Grand Slams majestuosos en els últims temps –quarts a Roland Garros 2013 i obert dels EUA 2013–. El seu rival demà serà Roger Federer, contra qui presenta un balanç negatiu de 10-1 però amb triomf en l'últim enfrontament. Va ser precisament en els vuitens de la darrera edició de l'obert dels Estats Units. Si el partit és igualat, aquest factor podria ser transcendent, tot i que el suís és lògicament favorit. Federer arriba a la cita amb sis triomfs consecutius sobre herba, després d'haver estat coronat campió a Halle.

Els suspesos dissabte es juguen avui

Els partits suspesos de tercera eliminatòria de dissabte es reprenen avui. S'han de jugar els duels entre el toledà Feliciano López (19) i el nord-americà John Isner (8) i el Wawrinka (5)-Istomin. També s'ha d'acabar el partit entre l'italià Simone Bolelli i el japonès Kei Nishikori (10): 6-3, 3-6, 6-4, 6-7(4) i 3-3. La kazahka Iaroslava Xvedova domina per 7-6 (7) i 6-6 la nord-americana Madison Keys. La belga Sabine Lisicki (19), per la seva banda, venç la sèrbia Ana Ivanovic (11) per 6-4 i 1-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)