Tennis

El nou talent frena Nadal

L'australià de 19 anys Nick Kyrgios derrota com si res el número u del món en els vuitens de final a partir d'un servei estratosfèric

Roger Federer no va consentir cap escaramussa en el comiat de Tommy Robredo

Amb una naturalitat insultant, el jove australià de 19 anys i 1m93 Nick Kyrgios va sacsejar ahir Wimbledon amb un triomf inqüestionable contra Rafa Nadal (2) per 7-6 (5), 5-7, 7-6 (5) i 6-3 en gairebé tres hores de tennis descarat a partir d'un servei demolidor –37 aces–. El número u del món va anar sempre a remolc de l'exnúmero u júnior, un jugador situat en el lloc 144è de l'ATP que va accedir al quadre gràcies a una invitació molt ben donada per l'organització. Kyrgios, de pare grec i mare malàisia, era, lògicament, relativament conegut en els cercles tennístics, però el triomf i l'accés als quarts el catapulten. Feia més de dues dècades que cap tennista fora dels 100 primers no derrotava el número u.

El remuntador oficial de la central semblava disposat a capgirar un partit costerut com ja havia fet en les tres eliminatòries prèvies. Nadal va cedir el primer set en el tie-break després de mantenir el seu servei amb més penes i treballs que no pas Kyrgios, però en el dotzè joc del segon set va revifar amb un break (5-7). Va tenir fins i tot pilota de set en el tercera, però la va malbaratar i Kyrgios el va sotmetre a una pressió insuportable quan es va endur de nou el tie-break. En el quart joc del quart set l'australià, a més, va trencar el servei de Nadal i el balear ja no va trobar cap argument. El canoner canadenc Milos Raonic (8) es va adjudicar el duel contra el japonès Kei Nishikori apel·lant a la força del seu servei, amb 35 aces i consentint tan sols un trencament favorable a l'asiàtic i serà avui el rival de Kyrgios. Raonic, que va signar tres breaks favorables i 66 cops guanyadors per només 26 de Nishikori, va vèncer per 4-6, 6-1, 7-6 (4) i 6-3 en dues hores i 27 minuts.

El gran mestre de l'herba, Roger Federer (4), va posar fi ahir a l'aventura del català Tommy Robredo (23) a Wimbledon amb suficiència i per 6-1, 6-4 i 6-4 en tan sols una hora i 34 minuts. El dotzè enfrontament entre tots dos venia precedit per l'única victòria de l'olotí contra el geni –en l'obert dels EUA–, però això va activar encara més els mecanismes de Federer, que no va deixar ni respirar el català. Durant els dos primers sets es van unir el baix nivell de l'olotí, obnubilat, amb l'excel·lència del servei, les pujades a la xarxa i les restades majestuoses de l'heptacampió a Londres. El resultat va ser un 6-1 i 6-4 en 53 minuts de desigualtat en què Robredo no va ni tan sols olorar cap pilota de break i va cedir el seu servei ja d'entrada en cada torn del set. De fet, el primer va ser tan fugaç que va durar 21 minuts. Robredo, combatiu, es va retrobar en el tercer set. L'1-0 amb servei i un parell de bons passings li van servir per agafar confiança i per demostrar que el tennis també depèn de l'estat d'ànim. Va ser llavors quan va presentar batalla i va viure el seu desenllaç amb força més dignitat esportiva fins que Federer li va clavar el mastegot definitiu amb un break –el quart en el seu compte per cap i 0/0 de Robredo– en el novè joc. Federer afrontarà ara el serbi suís contra el perillós Stanislas Wawrinka (5), que ahir va barrar el pas de l'espanyol Feliciano López (1), un dels jugadors que s'havien mostrat fins ara més clarividents en el joc de servei volea. El suís el va guanyar per 7-6 (7), 7-6 (9) i 6-3. Va mantenir els nervis en els dos tie-breaks definitius i es va endur el tercer set signant l'únic trencament del partit. Wawrinka, que es va endur 56/63 punts amb el seu primer servei, va fer 31 aces i es va quedar tan ample.

Els dobles catalans

La canària Carla Suárez i la catalana Garbiñe Muguruza van perdre en la tercera eliminatòria contra l'alemanya Petkovic i l'eslovaca Rybarikova per 6-3 i 7-6 (3). També van quedar eliminats Marcel Granollers i Marc López contra els francesos Llodra-Mahut: 7-6, 7-5 i 7-5.

HOMES Quarts de final
(1) Novak Djokovic - (25) Marin Cilic
(3) Andy Murray - (11) Grigor Dimitrov
(4) Roger Federer - (5) Stan Wawrinka
(8) Milos Raonic - Nick Kyrgios
DONES Quarts de final
(3) Simona Halep - (19) Sabine Lisicki (13) Eugenie Bouchard - (9) Ang. Kerber
HOMES. Vuitens de final
N. Kyrgios - (2) R. Nadal
7-6, 5-7, 7-6, 6-3
(4) R. Federer - (23) T. Robredo
6-1, 6-4, 6-4
(5) S. Wawrinka - (19) F. López
7-6, 7-6, 6-3
(8) M. Raonic - (10) K. Nishikori
4-6, 6-1, 7-6, 6-3
DONES. Vuitens de final
(3) S. Halep - Z. Diyas
6-3, 6-0
(19) S. Lisicki - I. Xvedova
6-3, 3-6, 6-4
(9) A. Kerber - (5) M. Xaràpova
7-6, 4-6, 6-4
Quarts de final
(23) L. Safarova - (22) E. Makarova
6-3, 6-1
(6) P. Kvitova- B. Zahlavova
6-1,7-5
Tot i que he hagut de passar moments durs, he mantingut el control en tots els partits i ara ho he de tornar a confirmar
Roger Federer
Estic molt bé físicament i molt content amb el meu joc en els quatre primers partits. Espero amb delit el partit contra Wawrinka

Badosa fa fora la primera favorita

La tennista de Begur Paula Badosa va superar ahir en la segona eliminatòria del quadre júnior la sèrbia Ivana Jorovic, la primera cap de sèrie, per 6-2 i 7-5 en 65 minuts de superioritat. La catalana va obtenir cinc trencaments i només en va cedir un, amb un percentatge alt de punts guanyats amb el primer servei (22/29). També va basar el seu triomf en la fiabilitat, ja que només va cometre 13 errors no forçats per 28 de la balcànica. La palafrugellenca Aliona Bolsova (4), en canvi, es va acomiadar en el debut contra la romanesa Elena Gabriela Ruse per 6-4 i 6-1. Bolsova no va estar fina amb el seu servei –5 trencaments en contra– i va cometre gaires errors no forçats (30).

Angelique Kerber fa saltar la banca i elimina Maria Xaràpova

La romanesa Simona Halep (3) va avançar amb pas ferm cap als quarts superant amb claredat la kazakh Zarina Diyas per 6-3 i 6-0. També va accedir als quarts l'alemanya Sabine Lisicki (19) contra la kazakh Iaroslava Xvedova per 6-3, 3-6 i 6-4. Però la gran sorpresa dels vuitens va ser l'eliminació de la russa Maria Xaràpova (5) contra l'alemanya Angelique Kerber (9) per 7-6 (4), 4-6 i 6-4. Malgrat que el seu número de cap de sèrie no ho indicava així, Xaràpova, campiona a París, era la màxima favorita. Tot i que només va cometre dues dobles faltes, un dels seus mals endèmics habituals, no va poder aturar la sagnia d'errors no forçats (49) que la va condemnar davant la solidesa de Kerber (11), que se les haurà avui a quarts amb la canadenca Eugenie Bouchard (13). Pel que fa als dos duels de quarts d'ahir, la txeca Lucie Safarova (23) es va convertir en la primera semifinalista en derrotar la russa Ekaterina Makarova (22) per 6-3 i 6-1 i jugarà contra Petra Kvitova, que va derrotar Barbora Zahlavova en el derbi txec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)