Ciclisme

El Repte del Ter és exigent però molt agraït

BTT. La gran majoria dels participants van completar el trajecte entre Setcases i l'Estartit

Fidels a la idea de potenciar i promocionar la ruta per a aficionats més o menys avesats a la bicicleta, aquest passat dissabte va celebrar-se la segona edició del Repte del Ter, la prova de bicicleta de muntanya que es disputa seguint la llera del riu Ter, des del seu naixement a Setcases fins a la seva desembocadura a Torroella de Montgrí-l'Estartit.

La marxa, oberta tant a professionals com a principiants, constava de dos recorreguts. D'una banda, hi havia l'íntegre, de 205 quilòmetres i que en alguns trams compartia itinerari amb les vies verdes, batejat pròpiament com El Repte, amb 3.613 metres de desnivell descendent i 1.602 de desnivell ascendent. Una segona modalitat era la batejada com a la dels Mortals-Baix Ter, amb un recorregut de 48 quilòmetres, que començava a Sarrià de Ter i que era el tram final del recorregut total.

Van participar en la prova uns 150 ciclistes, 17 dels quals van apuntar-s'hi des de Sarrià de Ter, en els últims 48 quilòmetres. De tots ells, van finalitzar el recorregut 137, amb una mitjana de vuit hores per als que van anar més ràpid. La sortida per als participants d'El Repte era a les set del matí, a Setcases –la dels del recorregut Mortals-Baix Ter era a les dotze del migdia–, i els primers d'arribar al càmping Les Medes, on hi havia el final del trajecte, van començar a deixar-se veure a partir de les tres de la tarda –els últims de creuar la meta van fer-ho al voltant de les deu de la nit–. La calor i la marinada que en els últims 30 quilòmetres va acompanyar els ciclistes, van ser les condicions.

Pel que fa a l'organització, cal remarcar el bon fer dels participants, comprensius amb la diferència de nivell que hi havia entre molts d'ells i, quant a les infraestructures, la gran comoditat i atenció rebudes tant a Setcases com, especialment, al càmping, ideal per a l'arribada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)