Més esport

Espectacle en estat pur a la Noguera Pallaresa

Piragüisme. La copa del món d'aigües braves estil lliure finalitza aquesta setmana a Sort, on se celebrarà la tercera i última prova del campionat

La copa del món d'aigües braves d'estil lliure arriba aquesta setmana a la seva recta final, amb la celebració de la tercera i última prova del calendari, que es fa a Sort. Després de la que es va celebrar fa dues setmanes a Millau (Occitània) i de la d'aquesta setmana passada a la Pilastra de Salt i Bescanó, els palistes es jugaran els títols en les diferents modalitats.

En dansa

Si bé la competició no comença fins demà dimecres, quan es disputaran les primeres eliminatòries –s'espera la presència d'uns 130 piragüistes i en les finals amb més participants només n'hi prenen part cinc–, des de diumenge per les aigües de la Noguera Pallaresa ja hi ha molts dels participants en dansa, prenent part en els entrenaments lliures i oficials programats per l'organització. Aquests finalitzen aquesta tarda a les sis, i, una hora i mitja més tard, a l'avinguda Comptes de Pallars, es farà la cerimònia inaugural. Quant a la competició pròpiament dita, s'allarga des de demà fins dissabte, quan se celebraran les finals –el gruix principal, de dues a cinc de la tarda i les de K-1 femení i masculí, les proves reines, en horari nocturn.

Els germans Fontané

En aquestes, els dos grans favorits són els nord-americans Emily Jackson, en dones, i Dane Jackson, en homes, tots dos vigents campions del món i líders després de les dues proves fetes. En categoria masculina, Quim Fontané (Salt-Ter), tercer aquest passat cap de setmana, encara aspira al segon lloc de la classificació final. En la mateixa prova de K-1 hi prenen part, entre els catalans destacats, Adrià Bosch (Salt-Ter) i Dani Gallego (CK Sort). Del club local també caldrà estar atents al que facin Oriol Colomé (Esquirt), Ian Salvat i Judith Soler (júnior femení). Justament en noies en categoria júnior hi ha l'única palista del país amb aspiració al títol, Núria Fontané. La piragüista del Salt-Ter arriba a la prova després d'haver guanyat tant a Millau com a casa seva, sempre davant de la vigent campiona del món, la nord-americana Rowan Stuart.

Dissabte 12/07
14 h
Esquirt femení
14.40 h
Esquirt masculí
15.20 h
OC-1
16 h
K-1 júnior femení
16.40 h
C-1 combinat (masc. i fem.)
21.30 h
K-1 femení
K-1 masculí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)