Més esport

El primer film de muntanya, a Torelló

Alpinisme. El festival, que ahir va renovar amb BBVA, projectarà ‘Cervino', rodada el 1901

El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló projectarà en la propera edició Cervino, enregistrada el 1901 i considerada la primera pel·lícula de muntanya de la història. Es tracta d'un curtmetratge d'uns sis minuts de durada i d'autor anònim que explica l'ascensió al Cerví de tres escaladors, probablement guies, que surten des de Zermatt. Aquesta va ser una de les novetats que es van revelar ahir en l'acte de renovació de l'acord de patrocini entre el festival, la Fundació Antigues Caixes Catalanes de Sabadell, Manlleu i Terrassa i el BBVA per aquest 2014.

El festival celebrarà la 32a edició entre el 14 i el 23 de novembre i inclourà una nova secció anomenada +Xtrem, que recollirà curts d'esports extrems, i l'exposició Estrelles a la neu, esquiadors de cine, que conté un recull de cartells, programes de mà i pel·lícules ambientades a la neu i protagonitzades per grans actors del cinema clàssic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)