Tennis

Tommy no revalida a Umag

Tennis. L'olotí Robredo, que al matí havia superat el croat Marin Cilic (3) en les semifinals, va perdre la final al vespre contra l'uruguaià Pablo Cuevas

El català Tommy Robredo no va poder revalidar ahir el seu títol a Umag perquè no va trobar la fórmula per esbravar l'efervescència de l'uruguaià procedent de la fase de qualificació Pablo Cuevas (60è de l'ATP), que travessa el millor moment de la seva carrera amb dos títols consecutius i que es va imposar amb relativa claredat per 6-3 i 6-4 en una hora i 19 minuts. Robredo buscava el tretzè títol de la seva carrera i el dotzè sobre terra batuda però haurà d'esperar una nova oportunitat. El seu percentatge de punts guanyats amb el segon servei (8/21) va ser molt baix, i també va ser inferior al rival amb el primer servei.

Un break a favor de l'uruguaià va marcar la diferència entre tots dos en un primer set en què el català va tenir dues pilotes de trencament que no va saber aprofitar.

Cuevas va segellar el seu segon trencament a favor tot just arrencar la segona mànega (2-0) i el partit ja va ser massa costerut per a Robredo, que segurament estava notant el desgast de la semifinal, jugada ahir al matí perquè dissabte va ploure. Amb 4-1 i un altre break encaixat, l'olotí va reaccionar amb molt d'orgull fins al 5-4 amb el seu únic trencament favorable de tot el partit, però tot plegat va ser un miratge perquè Cuevas va tancar el partit amb solvència.

Al matí, Robredo s'havia revenjat de Marin Cilic (3), el seu botxí en els vuitens del darrer Godó, per 7-6 (10) i 6-3 en una hora i 44 minuts. El primer set va durar una eternitat: 1 hora i 11 minuts de lluita ferotge en què l'olotí va salvar una pilota de set. Cilic no va encaixar bé el cop i el català va iniciar la segona mànega amb un break que va fer molt mal (3-0) i que va aplanar el desenllaç final. En canvi, Cuevas va esbandir en un tres i no res l'imprevisible italià Fabio Fognini (1), que va sucumbir en tan sols 64 minuts. Sense treure mèrits a l'uruguaià, dóna la impressió que, quan al transalpí no li van les coses de cara, es deixa anar. Sigui com vulgui, Cuevas ha esclatat aquest estiu als 28 anys. Es va estrenar amb el títol a Bastad i amb la semifinal i la final guanyades ahir encadena deu triomfs en quadres principals, a més de les tres victòries de la prèvia d'Umag.

Andújar, campió

Pel que fa al torneig de Gstaad, el tennista de Cuenca Pablo Andújar va derrotar en la final l'argentí Juan Mónaco per 6-3 i 7-5 i va conquerir el seu tercer títol ATP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)