Tennis

Wawrinka juga amb foc

Tennis. Obert dels EUA. Va badar i es va haver de sotmetre a un desgast superior al previst contra el brasiler Bellucci. Berdych, Dimitrov i Nishikori també passen a la tercera eliminatòria

Seguint la tendència dels favorits en el quadre masculí de l'obert dels EUA, el suís Stanislas Wawrinka (3), vencedor enguany a Austràlia, va superar el brasiler Thomaz Bellucci (91è de l'ATP) per 6-3, 6-4, 3-6 i 7-6 (1) en dues hores i 36 minuts, tot i que va mostrar fissures i moments de dubte i es va haver de sotmetre a un desgast excessiu si es tenen en compte els escassos galons del seu rival, i això li podria passar factura. El suís jugarà la tercera eliminatòria contra l'eslovè Blaz Kavcic (92è de l'ATP), botxí del francès Jeremy Chardy. Bellucci, amb ganes de gresca, va trencar dos cops el servei del suís en el tercer set i se'l va adjudicar, pressionant també el posseïdor d'un dels millors cops de revés del circuit en el quart set, en el qual es va avançar per 1-3. L'helvètic va serrar les dents i va resoldre l'ensurt en el tie-break per 7-1.

Tampoc no van desaprofitar la seva oportunitat el txec Tomas Berdych (6) ni el jove emergent búlgar Grigor Dimitrov (7). Berdych va deixar fora de combat l'australià Lleyton Hewitt –campió a Nova York el 2001– sense contemplacions per 6-3, 6-4 i 6-3. Els 43 cops guanyadors del txec –l'australià només en va fer 11– van ser un factor determinant. Berdych jugarà la segona eliminatòria contra l'eslovac Martin Klizan. Dimitrov, per la seva banda, va esbandir el nord-americà Ryan Harrison (184è) per 6-2, 7-6 (4) i 6-2. El rival del búlgar serà l'israelià Dudi Sela, que va fer fora l'argentí Carlos Berlocq. També va tenir un partit plàcid de primera eliminatòria el milionari letó Ernests Gulbis, que va superar per 6-1, 6-4 i 6-2 al francès Kenny de Schepper.

Nishikori i Serena, ferms

Ja en la jornada de dijous, que va arrencar a la cinc de la tarda hora catalana –les 11 del matí a Nova York–, el japonès Kei Nishikori (10) va accentuar la tendència dels favorits i va validar l'accés a la tercera eliminatòria contra l'espanyol Pablo Andújar –6-4, 6-1 i retirada–. També va reeixir el gegant nord-americà John Isner (13), que va derrotar l'alemany Jan-Lennard Struff per 7-6 (5), 6-4 i 6-2. El català Tommy Robredo (16) va començar el seu partit contra l'italià Simone Bolelli passades les 10 de la nit (hora catalana).

En noies, i després de l'eliminació sobtada dimecres de la polonesa Agnieszka Radwanska (3) contra la xinesa Shuai Peng, ahir, en el primer tram del dia, es va imposar la normalitat tret de la caiguda de la sèrbia Ana Ivanovic (8) contra la txeca Karolina Pliskova per 7-5 i 6-4. Tant Serena Williams (1), que va apallissar la seva compatriota Vania King per 6-1 i 6-0, com Victoria Azarenka (16), contra la nord-americana Cristina McHale (6-3 i 6-2) van accedir a la tercera eliminatòria. Maria Xaràpova (5), va fer la feina dimecres contra la romanesa Alexandra Dulgheru.

Triomfs catalans en el quadre de dobles

En el quadre de dobles, els catalans van avançar la matinada de dimecres a dijous cap a la segona eliminatòria. Marcel Granollers i Marc López es van desfer dels australians Nick Kyrgios i Bernard Tomic per 6-7 (5), 7-5 i 6-4. Els rivals dels catalans en la segona eliminatòria seran els holandesos Robin Haase i Igor Sijsling, que no figuren entre els caps de sèrie. La catalana Garbiñe Muguruza (12), eliminada prematurament en individuals dilluns, i la canària que s'entrena a Barcelona Carla Suárez, per la seva banda, van tenir un debut més plàcid i van eliminar la francesa Alize Cornet i la belga Kirsten Flipkens per 7-5 i 6-4. Ara se les hauran en el segon partit amb la neozelandesa Marina Erakovic i la valenciana Arantxa Parra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)