Tennis

Remuntador ‘honoris causa'

Tennis. Obert dels EUA. Robredo va aixecar dos sets en contra davant de l'italià Bolelli i va engrandir el seu historial de partits èpics. Djokovic, Ferrer, Raonic Murray i Tsonga, endavant

El català Tommy Robredo (16) es va erigir la matinada de dijous a divendres en el protagonista de la quarta jornada de l'obert dels Estats Units signant una altra remuntada marca de la casa. L'olotí va superar l'italià Simone Bolelli (85è de l'ATP) per 6-7 (5), 5-7, 6-4, 6-3 i 6-2 en una batalla de tres hores i 37 minuts, i es consolida com el rei de més remuntades en els Grand Slams dels darrers temps. No en va, va aixecar tres partits de tall similar consecutius a Roland Garros quan ningú mai no ho havia fet fins aquell moment, i enguany a Austràlia també va reeixir remuntant dos sets contra el polonès Jercy Janowicz. Cert és que Robredo no va estar gaire fi, la veritat, però es va saber aferrar a la pista i jugar amb convicció quan molts altres haurien llançat la tovallola. La dreta angulada i el servei del transalpí van fer mal a la línia de flotació del garrotxí, que no acabava de trobar el seu lloc a la pista. El trencament en el novè joc després d'una jugada molt protestada per Bolelli i en què el joc es va aturar –va donar per dolenta una restada de Robredo i el jutge de línia la va donar per bona–va ser un dels detonants de l'inici de la remuntada del català i de la davallada de l'italià, dos aspectes relacionats. L'experiència acumulada als seus 32 anys li va servir, un cop més, per superar una situació prou enrevessada. L'italià va arribar fos al cinquè set i Robredo li va trencar el servei en el primer joc, i en el cinquè i va tirar pel dret. L'olotí jugarà els setzens contra l'australià Nick Kyrgios, que es va desfer de l'italià Andreas Seppi. Kyrgios és aquell jove irreverent que va desmuntar els plans de Rafa Nadal a Wimbledon i, amb un servei molt potent, serà un rival complicat. Mai no s'han trobat fins ara. Amb el triomf d'ahir, Robredo ha avançat onze vegades en tretze participacions fins a la tercera eliminatòria del darrer Grand Slam del curs, un exemple de perseverança.

Quant als favorits, tant Novak Djokovic (1), com Milos Raonic (5), Andy Murray (8) i Jo-Wilfried Tsonga (9) van refermar la tònica de victòries relativament còmodes. Djokovic (1), per exemple, va esbandir el veterà francès Paul Henri-Mathieu per 6-1, 6-3 i 6-0 en només una hora i 28 minuts. El serbi jugarà contra el nord-americà Sam Querrey. Raonic es va desfer de l'alemanya Peter Gojowczyk per 7-6 (5), 5-7, 6-4 i 7-6 (3); Murray (8) va eliminar l'alemany Matthias Bachinger per 6-3, 6-3 i 6-4, mentre que Tsonga es va desfer del kazakh Aleksandr Nedoviesov per 6-3, 6-4 i 6-4. Ahir, en el primer tram de la cinquena jornada van segellar l'accés als setzens de final Grigor Dimitrov (7) i Gael Monfils (20). David Ferrer (4) va passar sense jugar per lesió de l'australià Bernard Tomic.

AMB QUINZE ANYS

La nord-americana de 15 anys Catherine Bellis va perdre contra la kazakh Zarina Diïas per 6-3, 0-6 i 6-2. Bellis (1.211 de la WTA), però, farà una bona escalada en el rànquing per haver passat el primer partit amb Cibulkova.

Carla Suárez elimina Vandeweghe

El seu tècnic, Xavi Budó, va avisar en el seu compte de Twitter que la rival d'ahir de Carla Suárez (15) tenia el millor servei del món i que caldria jugar amb intel·ligència. La canària que s'entrena a Barcelona va complir el precepte del seu tècnic i va derrotar la nord-americana Coco Vadeweghe per un doble 6-3 en la segona eliminatòria de l'obert dels Estats Units. Suárez jugarà el partit contra la tennista estoniana Kaia Kanepi, que va fer fora l'australiana Samanta Stosur (24) per 3-6, 6-3 i 7-6 (8). També va reeixir la italiana Flavia Pennetta (11) contra la nord-americana Shelby Rogers per 6-4 i 6-3.

Suárez va tornar a la pista en el primer torn de divendres per jugar la segona eliminatòria de dobles fent parella amb la catalana Garbiñe Muguruza i van derrotar per 6-7 (5), 6-3 i 6-3 la neozelandesa Erakovic i la valenciana Parra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)