Més esport

Victòria de Bartoló en la CCC de Chamonix

Curses de muntanya. És el tercer podi català en aquesta edició de la UTMB, després dels tercers llocs de Bes (TDS) i Pinsach (OCC)

Pau Bartoló va aconseguir ahir la segona victòria catalana consecutiva en la CCC (Courmayeur-Champex-Chamonix), un any després que s'hi imposés el gironí Toti Bes. Aquest és el tercer podi català en aquesta edició de la Ultratrail del Mont Blanc. Dimecres el mateix Toti Bes va ser tercer en la TDS i l'endemà el cassanenc Marc Pinsach va aconseguir el mateix resultat en la primera edició de l'OCC. Ahir a la nit encara hi havia un altre podi català en camí, ja que Tina Bes, germana de Toti, ocupava la segona posició en la categoria femenina de la CCC, quan li faltaven uns 20 quilòmetres per a la meta.

Bartoló va completar el recorregut, de 101 km i 6.100 m de desnivell positiu, en 11 hores, 21 minuts i 16 segons. El corredor d'Avià s'havia situat líder en el km 15 i ja no va deixar aquesta posició. Miguel Caballero, que havia de ser un dels seus rivals, no va prendre la sortida a causa d'una lesió i el també favorit Cristofer Clemente, primer líder de la prova, va abandonar. El podi el van completar els francesos Christophe Perrillat (11h50:47) i Anthony Gay (11h52:18).

Ahir a la tarda també havia començat la UTMB (168 km i 9.600 m de desnivell), amb la catalana Núria Picas, segona l'any passat, i el mallorquí Tòfol Castañer entre els favorits.