Handbol

La festa nacional

Supercopa Asobal. La Tarraco Arena, antiga plaça de braus, serà avui a les 17 h (E3) l'escenari del duel català entre el Barça, el gran favorit, i el Fraikin Granollers, aspirant a fer saltar la banca

Els aficionats tarragonins tindran avui la gran oportunitat de veure com el Barça i el Fraikin Granollers es disputen la supercopa Asobal a la Tarraco Arena Plaça a partir de les 17 h (Esport 3), en una final en què els blaugrana surten com a favorits clars a pesar de tractar-se d'un derbi. Mai els dos conjunts s'havien enfrontat amb aquest títol en joc, i és la primera en la història que dos equips del Principat lluiten per endur-se la supercopa, competició que el Barça domina amb 16 títols en 28 edicions. L'aforament de la Tarraco Arena és de 5.000 espectadors, però només en podrà acollir 3.000 per la pèrdua d'espai que suposa la producció televisiva. Les entrades valen 10 euros. Els joves d'entre 10 i 17 anys pagaran només 5 euros i els menors entraran de franc. De moment, ahir ja s'havien venut unes 700 entrades.

Els dos conjunts ja es van enfrontar dissabte passat a Sant Feliu de Llobregat en la final de la supercopa de Catalunya. La final va estar igualada fins al descans, en què el 15 -12 favorable als homes de Xavi Pascual. En la segona part, el Barça va mostrar la seva millor versió empès per l'actuació del seu porter Gonzalo Pérez de Vargas (37-22). “Volem estar dins del partit durant tot l'enfrontament. És el nostre objectiu”, explicava dimarts Carlos Viver, tècnic debutant del Granollers. Pascual, per la seva banda, adverteix que no es poden refiar del darrer precedent i també es remet a la rivalitat per combatre l'excés de confiança. El cert és que hi ha una gran diferència de potencial entre les dues plantilles, tot i que el Granollers va ser tercer de l'Asobal. A banda del retorn del fins ara cedit Gonzalo (Tolosa), el Barça ha fitxat l'islandès Valur Sigurdsson (Kiel) i el tunisià Wael Jallouz (Kiel). El Fraikin ha incorporat els brasilers José Guilherme de Toledo i Guilherme Valadão (Guadalajara), i els catalans Adrià Figueres (Barça B) i Salva Puig, que feia un any que estava lesionat.

Els blaugrana van superar dijous el Tolosa (32-35), una bona pedra de toc. Els vallesans van vèncer en doble enfrontament el Fram Reykjavík islandès (29-16 i 27-20). La temporada passada, els dos conjunts es van enfrontar quatre vegades i el Barça va signar el 4 de 4. En la lliga, els vallesans van generar dificultats al Palau, com es va encarregar de recordar Pascual.

ELS FITXATGES

Gonzalo ja coneix la casa i Sigurdsson és un gran finalitzador. Per a Jallouz, és un any de transició
Xavi Pascual
Estic molt satisfet amb els fitxatges que hem fet. Hem anat a cop segur, perquè ja havien jugat abans a l'Asobal
Carlos Viver

Sorteig de les dues primeres fases de la copa

El sorteig de la primera i la segona fase de la copa també es farà avui a Tarragona i afectarà els tres equips catalans que militen en la divisió d'honor plata: el Bordils, el Barça B i la Roca. Els equips de la divisió d'honor plata disputaran la primera eliminatòria i quedaran distribuïts en dos grups. El grup A serà aquest: Bidasoa, FC Barcelona B, Alcobendas, Amenabar, Barakaldo, GO FIT, Antequera i Academia Octavio. El B serà el següent: Torrelavega, Bordils, Teucro, la Roca, Palma del Río, Nava, Algemesí i Atl. Valladolid. El sorteig enfrontarà els vuit equips del grup B amb els vuit del grup A a partit únic a la pista dels equips del grup B –4 o 5 d'octubre–. En la segona eliminatòria, els vuit conjunts d'Asobal classificats del 9è al 14è en la temporada 2013/14 i els dos ascendits a la màxima categoria conformaran el grup C i jugaran contra els vencedors de la primera eliminatòria a partit únic el 22 d'octubre a la pista dels més febles. El Barça és l'actual campió de la competició. Els blaugrana van derrotar en la final precisament el Fraikin Granollers, que afronta la supercopa Asobal en qualitat de finalista de la copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)