Ciclisme

Purito ‘outsider' a Ponferrada

Ciclisme. El de Parets disputarà el mundial amb l'equip espanyol al costat de Valverde, amb el record de la polèmica edició passada, en què una acció del murcià va deixar el vallesà sense l'or

Joaquim Rodríguez disputarà la prova de fons del mundial de Ponferrada (diumenge 28) tal com es preveia, segons va confirmar ahir el seleccionador espanyol Javier Mínguez. La llista no va presentar sorpreses significatives. No hi figura el flamant guanyador de la Vuelta, Alberto Contador, per decisió pròpia, mentre que també són baixa, en aquest cas per motius tècnics, Samuel Sánchez i el català Alberto Losada, que havien estat inclosos en la preselecció.

El ciclista català va admetre al final de la Vuelta a Espanya que li venia de gust competir en el campionat del món, encara que en un principi el perfil no s'adapta específicament a les seves condicions. El recorregut consta de 14 voltes a un circuit de 18,2 km, en total 254,8 km, i amb dues ascensions curtes, però s'enduriran amb el pas dels quilòmetres i del ritme de la cursa. En principi, els pronòstics consideren que el successor del portuguès Rui Costa en el palmarès mundial hauria de ser un velocista, malgrat que sempre poden sorgir imprevistos que esmicolin les previsions. El mateix seleccionador ha demostrat que l'aposta de l'equip espanyol és Valverde perquè el flanquejaran quatre companys del Movistar (Jonathan Castroviejo, Imanol Erviti, Jesús Herrada, Ion Izaguirre), tot i que ho ha justificat assegurant que “la quantitat de corredors del Movistar no és per l'equip sinó perquè és l'equip amb el millor planter”.

D'aquesta manera, Purito sembla que gaudirà de total llibertat per intentar penjar-se la tercera medalla en la setena participació en un campionat del món. El 2009 va ser tercer i l'any passat, segon, en una cursa en què ho tenia tot de cara per enfundar-se el mallot irisat. El català rodava per davant sol a falta d'un quilòmetre i mig quan Rui Costa va saltar del grup perseguidor davant de la passivitat de Valverde, el va atrapar i el va derrotar a l'esprint. A partir d'aquí llàgrimes i incredulitat del vallesà i la constatació del distanciament de dos companys inseparables en l'antic Caisse d'Espargne. El temps no ha curat la ferida i la Vuelta va servir per recordar la mala sintonia que hi ha entre els dos. Purito podria comptar amb un cop de mà del seu company d'equip Dani Moreno, que completa la convocatòria amb Luis León Sánchez (Caja Rural) i Dani Navarro (Cofidis).

Millar s'acomiadarà

El ciclista escocès establert a Cornellà del Terri, David Millar, capitanejarà l'equip de la Gran Bretanya a Ponferrada, on prendrà la darrera sortida de la seva carrera. Al seu costat hi serà Chris Froome, mentre que no hi serà Mark Cavendish ni Bradley Wiggins, que provarà sort a la crono. Romain Bardet i Tony Gallopin lideraran França, que també comptarà amb la rapidesa de Nacer Bouhanni. Philippe Gilbert, Tom Boonen, Sep Vanmarcke, Jan Bakelants destaquen en la formació belga. Simon Gerrans, Michael Matthews i Simon Clarke acompanyen Cadel Evans amb Austràlia. Mentre que el flamant vencedor del Tour, Vincenzo Nibali, que encapçala Itàlia, també està confirmat.

Soler, l'altre català

La jove promesa de Vilanova i la Geltrú Marc Soler, que la temporada que ve correrà amb el Movistar, és el segon representant català a la cita mundialista. El del Garraf participarà a la prova de fons en carretera sub-23 (26 de setembre). Soler considera que la cursa s'endurirà a mesura que completin les voltes i alerta del perill de transitar per carreteres estretes.

Diumenge 21 de setembre
Crono per equips femenina
Crono per equips masculina
Dilluns 22 de setembre
Crono individual júnior fem.
Crono individual sub-23 mas.
Dimarts 23 de setembre
Crono individual júnior masc.
Crono individual elit fem.
Dimecres 24 de setembre
Crono individual elit masc.
Divendres 26 de setembre
Fons júnior femení Fons sub-23 masculí
Dissabte 27 de setembre
Fons júnior masculí Fons elit femení
Diumenge 28 de setembre
Fons elit masculí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)