Més esport

L'Ironman aterra a Barcelona

Triatló. La prestigiosa prova de llarga distància es disputarà a Calella i recorrerà el litoral maresmenc el pròxim 5 d'octubre, amb 2.300 participants provinents d'una cinquantena de països

La franquícia Ironman, la marca mundial més prestigiosa pel que fa a triatlons de mitja i llarga distància, aterrarà per primer cop a la península –ja se'n fan a Lanzarote i Mallorca– el pròxim 5 d'octubre a través de Calella, que ha vist reconeguda la seva aposta pel turisme esportiu i l'experiència de les cinc edicions organitzant la challenge, la firma de la competència. La prova reunirà 2.300 participants, un centenar de professionals, provinents d'una cinquantena de països. L'acte de presentació es va fer ahir als peus de la Sagrada Família de Barcelona, a conseqüència del conveni Territori triatló signat entre Calella i la capital catalana amb l'objectiu de promocionar conjuntament aquesta especialitat esportiva. “Barcelona sempre estarà al servei de totes les poblacions de Catalunya, i amb aquest acte s'escenifica el conveni signat el mes de març amb Calella”, va explicar Maite Fandos, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona. Fandos va advertir que el mateix 5 d'octubre també es disputava la Garmin Barcelona Triathlon i que, amb vista al curs vinent, mirarien d'evitar la coincidència de dates.

Thomas Dieckhoff, responsable d'Ironman a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, va elogiar les característiques de Calella i el seu entorn, que el converteixen en un indret ideal tant des del punt de vista geogràfic com climatològic per disputar-hi la triatló en aquest punt de la temporada, especialment pels especialistes europeus. La bona ubicació –situat estratègicament entre els aeroports de Girona i Barcelona– i l'oferta cultural són altres punts favorables a l'elecció de Calella. La població maresmenca té confirmada l'Ironman fins al 2017 i el seu responsable confia que, amb el suport de les institucions, en la pròxima edició es pugui arribar als 3.000 participants.

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va agrair la generositat i complicitat de Barcelona per impulsar aquest Ironman i va destacar que l'aposta de fa uns anys pel turisme esportiu havia estat del tot reeixida. “Més enllà de l'aspecte esportiu, aquestes proves tenen un valor afegit i suposaran un retorn d'uns 10 milions d'euros per als hotels i els comerços de la població”, va subratllar.

El repte de Blanchart

Entre l'elit masculina destaca la participació del sabadellenc Miquel Blanchart, que s'ha plantejat un repte d'allò més exigent i competirà a Calella la setmana després d'haver participat en l'Ironman de Mallorca. “No és cap repte personal [...] És un harakiri en tota regla”, sosté en el seu Facebook. La prova manté més o menys els paràmetres de la Challenge Barcelona Maresme, amb el punt de sortida i d'arribada ubicat a Calella: 3,8 km de natació, 180 km de ciclisme (en un circuit entre Pineda i Montgat al qual es faran dues voltes) i la marató final (42,195 km).

LA FRASE

La prova comportarà un retorn de 10 milions d'euros per a la població
Montserrat Candini
alcaldessa de calella
Elit masculina
Clemente Alonso
(Espanya)
Bas Diederen
(Holanda)
Sergio Marques
(Portugal)
Michael Goehner
(Alemanya)
Konstantin Bachor
(Alemanya)
Joe Skipper
(Gran Bretanya)
Miquel Blanchart
(Catalunya)
Elit femenina
Eva Wutti
(Àustria)
Anja Beranek
(Alemanya)
Daniela Sämmler
(Alemanya)
Beate Goertz
(Alemanya)
Evi Neuscheler
(Alemanya)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)