Esport i política

Cardenal vol justificar-se

Política esportiva. El secretari d'estat per a l'Esport demana comparèixer al Congrés per explicar les raons per obligar a donar d'alta a la Seguretat Social els col·laboradors dels clubs

El president del CSD i secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, ha demanat comparèixer al Congrés dels Diputats per informar del text legal que implicarà que els clubs esportius sense ànim de lucre hagin de donar d'alta a la Seguretat Social tots els seus col·laboradors remunerats, a menys que signin un conveni de voluntariat que tan sols preveu el rescabalament de petites despeses, prèvia justificació.

El govern espanyol vesteix aquest nou atac a l'esport de base i de formació –àrea en la qual Catalunya té un volum extraordinàriament superior a la resta de l'Estat– amb una pàtina de protecció dels drets dels treballadors, com si entrenadors, monitors i preparadors físics de clubs modestos fossin treballadors. Es parla de “garantia per a la dignificació de les professions esportives i dels treballadors d'aquest sector davant possibles irregularitats”, tot i que ha estat repetidament informat per la Generalitat que l'explotació laboral no existeix en aquest sector, que es nodreix sobretot de voluntariat. Ahir, Cardenal va donar una visió esbiaixada quan va assegurar que “no es pot donar suport a l'economia submergida” en al·lusió al conseller de Cultura i Esport andalús, Luciano Alonso, que ha qualificat la mesura de “recaptadora i contrària a l'esport de base” i “invasora de competències autonòmiques”. En bona hora es desperta el conseller andalús, perquè quan Ivan Tibau s'oposava a la normativa i demanava un tracte diferencial per al voluntariat, ho feia gairebé en solitari davant la indiferència dels seus col·legues de governs autonòmics. És ara, amb la imminència de les inspeccions, quan ha vist les orelles del llop.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)