Esport i política

L'objectiu és aplegar 10.000 motos

Motorada. La concentració de diumenge vinent aspira a omplir el circuit de Barcelona-Catalunya i els carrers de la capital catalana

Pere Pi, excampió d'Espanya de tres disciplines motociclistes (motocròs, trial i velocitat) i ideòleg de la Motorada que l'ANC organitza diumenge, va explicar ahir a L'illa de Robinson, d'ElPuntAvui TV, que l'objectiu de la iniciativa és aplegar 10.000 participants, que pràcticament omplirien de punta a punta els més de 5.000 metres del Circuit de Barcelona-Catalunya.

Imatge aèria

Pi va recordar que la iniciativa és oberta a tothom –sigui o no català– prèvia inscripció al web www.motorada.cat. Els participants seran convocats a partir de les 8 del matí al circuit i seran distribuïts per la cinta asfàltica a mesura que vagin arribant. A les 10 es farà l'espectacular fotografia aèria dels concentrats, una de els imatges de la jornada que tindrà més força i repercussió internacional en tractar-se d'un escenari àmpliament conegut.

Entre les 10 i 3/4 d'11 hi haurà les intervencions institucionals i dels organitzadors. També va confirmar la presència de Jordi Tarrés com a representant dels pilots compromesos amb el dret a decidir.

A partir d'1/4 de 12, i rere un grup de Mossos d'Esquadra, la caravana es dirigirà cap a Barcelona, passant per Meridiana i Aragó fins a la plaça d'Espanya i Montjuïc. “La Motorada tindrà així dos vessants, la de concentració i la de manifestació”, va explicar Pi, convençut que la Motorada arriba en un moment especialment transcendent. “Avui no és un dia bonic però hem de donar suport als representants polítics i alhora dir-los que estem en un moment decisiu i que es posin d'acord per anar tots junts, com farem nosaltres amb les motos.”

Pere Pi, de 71 anys, participarà en la Motorada amb una Montesa Impala, que considera “un emblema català”. A més de la seva faceta de pilot, Pi va ser directiu de Montesa i, més tard, va fundar la seva pròpia fàbrica de bicicletes de competició, Monty, que ara és dirigida pel seu fill Ot, 12 cops campió del món de trial en bicicleta, ara ja retirat de l'alta competició.

EXIGÈNCIA

“Hem de dir als polítics que es posin d'acord per anar junts, com farem les motos”

MOTOS EN RUTA

“La Motorada tindrà el vessant de concentració i també el de manifestació”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)