Tennis

Cap a l'O2 de Londres via París

Tennis. La lluita per les quatre places restants per a la copa Masters i la persecució de Federer a Djokovic, debutant ahir solvent, focus d'interès en el Masters 1.000 de París-Bercy

El darrer Masters 1.000 del curs i últim torneig convencional de la temporada ATP abans de la reunió de mestres de Londres va irrompre amb al·licients de la màxima magnitud. A més de la persecució de Roger Federer sobre Novak Djokovic per arrabassar-li el número u del món, l'interès també se centra en les quatre places que encara falten per assignar per jugar la copa Masters a l'O2 de Londres. Els mateixos Djokovic i Federer ja tenen el bitllet segellat i Stanislas Wawrinka i Marin Cilic també arriben a París-Bercy amb la feina feta. Tenint en compte la renúncia de Rafa Nadal perquè s'ha d'operar d'apendicitis, encara falten quatre places per assignar, que es decidiran a París-Bercy. Hi ha sis candidats per ocupar-les: Andy Murray, Kei Nishiklori, Tomas Berdych, Davis Ferrer, Milos Raonic i Grigor Dimitrov.

L'orgull de Robredo

Tommy Robredo, finalista diumenge a València en un duel de molt de desgast contra Andy Murray, va arrencar amb molt d'orgull ahir contra el canadenc Vasek Pospisil, i es va imposar per 6-3, 4-6 i 7-8 (5) a pesar d'un cansament extrem i de problemes lumbars que el van obligar a demanar dos cops la intervenció del fisioterapeuta. “En el primer set he fet una mica de teatre per fer veure que aguantava bé físicament, i després he hagut d'apel·lar a l'ofici i posar-hi pilotes per guanyar. Estic molt cansat. No he tingut temps de recuperar-me de l'esforç de València”, va admetre el garrotxí en directe a Teledeporte. Ja a la sala de premsa, explicava la seva visió del partit: “He començat molt bé, he pogut fer un doble break. Després, en el segon, ell m'ha fet quatre punts molt bons i no hi he pogut fer res. I en el tercer hi ha hagut molts jocs igualats, m'ha trencat el servei i jo l'hi he tornat. Ara intentaré recuperar-me, d'aquest partit i de la pallissa de València. El més important era guanyar.” El seu rival d'avui serà el japonès Kei Nishikori (6), un os ben dur de rosegar i que ha fet una gran temporada. L'asiàtic ha guanyat Robredo en els dos enfrontaments previs, l'any passat a Brisbane i el 2012 a Tòquio.

Djokovic, ferm

El serbi (1), que la setmana passada no va jugar, va debutar ahir amb un triomf còmode contra l'alemany Philippe Kohlschreiber per 6-3 i 6-4 i jugarà contra el vencedor del duel Monfils-Isner la segona eliminatòria. La sorpresa relativa del dia la va signar el madrileny Fernando Verdasco, que es va convertir en el primer tennista a accedir a la tercera eliminatòria derrotant el francès Gilles Simon (15) per 6-3, 3-6 i 6-4.

CURSA CAP A LONDRES
1r Novak Djokovic
9.010 punts Classificat
2n Roger Federer
8.520 punts Classificat
3r Rafa Nadal
6.835 punts Ha renunciat. S'ha d'operar
4t Stan Wawrinka
4.805 punts Classificat
5è Andy Murray
4.295 punts Es garanteix la plaça amb SF a París
6è Kei Nishikori
4.265 punts Es garanteix la plaça amb SF a París
7è Marin Cilic
4.150 punts Classificat. No juga aquesta setmana
8è Tomas Berdych
4.105 punts Es garanteix la plaça amb SF a París
9è David Ferrer
3.865 punts Necessita ser finalista a París
10è Milos Raonic
3.840 punts Necessita ser campió a París
11è Grigor Dimitrov
3.555 punts Podria tenir possibilitats amb SF

Granollers-López, a un triomf

Els barcelonins Marcel Granollers i Marc López en faran prou superant avui els colombians Juan Sebastian Cabal i Robert Farah per assegurar-se una plaça en la copa Masters de dobles. Els catalans són ara mateix cinquens en la cursa cap a Londres, mentre que els colombians són onzens. Granollers i López van quedar exempts en la primera eliminatòria gràcies a la seva condició de cinquens caps de sèrie, mentre que els sud-americans es van desfer dels francesos Simon-Monfils per 7-6 i 6-4. De moment, hi ha quatre parelles amb la plaça assegurada i quatre llocs vacants. Granollers i López van ser campions en la copa Masters 2012 i aquest curs han perdut dues finals de Grand Slam: Roland Garros i l'obert dels Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)