Més esport

En record d'Andreu Vivó

Gimnàstica artística. L'ucraïnès Oleg Verniaiev i l'alemanya Oksana Txusovitina són els caps de cartell del memorial Blume, que retrà un homenatge al gimnasta manresà mort el 2012

En el cartell que il·lustra la 37a edició del memorial Joaquim Blume hi apareix el malaguanyat gimnasta català Andreu Vivó exercitant-se amb les paral·leles, el seu aparell favorit, amb el qual va obtenir la medalla d'or als Jocs del Mediterrani del 1997. El record del gimnasta manresà, olímpic a Sydney 2000 i mort d'una aturada cardíaca amb només 34 anys el 31 desembre del 2012 mentre practicava esport a la muntanya, estarà molt present dissabte al centre esportiu Olímpics Vall d'Hebron i se li retrà un homenatge només acabada la competició. “Tots els memorials Blume són especials, però aquest encara ho serà més. L'Andreu Vivó ens va donar moltes alegries esportives i aquest memorial serà per a ell”, va destacar Xavier March, president de la Federació Catalana de Gimnàstica. “Quan jo vaig entrar al CAR amb només 13 anys vaig coincidir amb ell. Tot i la diferència d'edat, havíem compartit entrenaments. Va ser una notícia molt dolenta i amb aquest homenatge esperem que allà on estigui senti tot el nostre suport”, va afegir Rubèn López (CG Sant Boi), que serà el representant català en aquesta edició del Blume.

Tot i que la temporada ja és a les acaballes, el memorial Joaquim Blume reunirà un cartell de prou nivell, amb 24 gimnastes de 14 països. El gran favorit és el jove ucraïnès de 21 anys Oleg Verniaiev, que ja es va imposar en el Blume del 2012 i dissabte serà al Vall d'Hebron en la seva condició de campió europeu i quart classificat en l'últim mundial, disputat a Nanning a principis d'octubre. També destaca la participació del brasiler Sergio Sasaki, l'alemany Andreas Toba, el bielorús Andrei Likhovitski i el suís Oliver Hegi, tots quatre finalistes en el concurs complet del mundial xinès. En categoria femenina, el nom propi és el de l'alemanya d'origen uzbek Oksana Txusovitina, una gimnasta que està trencant tots els rècords de longevitat. Participant en sis jocs olímpics, l'especialista en salt de poltre va dir que es retiraria després de Londres, però encara continua al peu del canó i amb 39 anys no descarta allargar la seva carrera fins a la cita de Rio de Janeiro 2016. “Sempre impressiona competir al costat d'una gimnasta tan gran. De nivell, vull dir”, va matisar la terrassenca de 16 anys Laura Gamell, que el 2012 només va fer una exhibició en salt i aquest cop afrontarà el concurs complet del memorial Blume, tot i que arrossega molèsties en un peu.

Més de 2.000 aficionats

Joan Bosch, el director de la competició, va explicar que les entrades anticipades s'havien exhaurit divendres passat i que només se'n posarien a la venda 200 més el mateix dissabte. “Hi haurà unes 2.100 persones. En una altra edició potser haurem de fer un altre plantejament perquè ningú es quedi sense”, va aclarir. La competició arrencarà al voltant de les 16:45 h i es tancarà a les 20:30 h. En la presentació també van intervenir Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Santi Siquier, representant territorial de la secretaria general de l'Esport, i Gabriel Arranz, director de Promoció i Esdeveniments Esportius de l'Ajuntament de Barcelona.

Categoria masculina
Andreas Toba
(Alemanya)
Andrei Likhvistkiy
(Bielorússia)
Sergio Sasaki Júnior
(Brasil)
Christian Bazan
(Espanya)
Rubèn López
(Catalunya)
Alberto Tallón
(Espanya)
Rayderley Zapata
(Espanya)
Jim Zona
(França)
James Hall
(Gran Bretanya)
Lorenzo Ticchi
(Itàlia)
Oleg Vernaiev
(Ucraïna)
Paul Ruggeri
(EUA)
Categoria femenina
Michelle Tim
(Alemanya)
Leticia Lima da Costa
(Brasil)
Roxana Popa
(Espanya)
Laura Gamell
(Catalunya)
Clàudia Colom
(Espanya)
Georgina Hockenhull
(Gran Bretanya)
Marta Pihan-Kulesza
(Polònia)
Ana Filipa Martins
(Portugal)
Ana Maria Ocolisan
(Romania)
Illaria Kaeslin
(Suïssa)
Oksana Txusovitina
(Alemanya)
Impressiona competir al costat d'una gimnasta de la trajectòria de Txusovitina
Laura Gamell
gimnasta del cg terrassa
Vaig coincidir amb l'Andreu al CAR, amb 13 anys. Allà on sigui, espero que senti tot el nostre suport
Rubèn López
gimnasta del cg sant boi
L'Andreu Vivó ens va donar moltes alegries esportives i aquest memorial serà per a ell
Xavier March
president de la federació catalana de gimnàstica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)