Més esport

Tennis de taula

Evita la guerra de Donetsk

El DKV Borges Vall va evitar el viatge a Donetsk, centre del conflicte bèl·lic d'Ucraïna, i dissabte es jugarà a casa seguir a Europa

Ha pogut canviar la seu, però ha tingut molts problemes per contactar amb els ucraïnesos, i fins divendres no es va confirmar que jugarien a Catalunya

El DKV Borges Vall va tenir la premonició que en el sorteig de la tercera eliminatòria de la copa ETTU podria quedar emparellat amb el Nord Donetsk, un vell conegut i amic, i així va ser. Al davant es presentava un perillós viatge al centre del conflicte bèl·lic d'Ucraïna, i de seguida es va posar a treballar per contactar amb la federació europea i amb el seu rival per no haver de fer aquest desplaçament ple d'incertesa en una zona en guerra. La seva feina va donar resultat i el partit entre el conjunt de les Garrigues i l'equip ucraïnès es jugarà dissabte (19.00 h) al centre de tecnificació de les Borges Blanques. Per poder disputar aquest enfrontament de la tercera eliminatòria de l'ETTU s'han hagut de superar moltes dificultats i fins divendres passat no es va confirmar que el Donetsk podia fer el desplaçament i que el partit es jugaria.

El president del CTT Borges, Enric Vall, ha explicat que des que es va fer el sorteig de l'eliminatòria a principis d'octubre s'han fet moltes gestions i, a més, sense poder parlar mai directament amb la ciutat de Donetsk. Tots els contactes s'han fet a través de la secretària del club ucraïnès, que des de fa un temps viu en una ciutat més tranquil·la, Kíev. Des del primer dia, el Borges va tenir clar que no podia anar a una ciutat en guerra i es va plantejar tres possibilitats: jugar a la mateixa Ucraïna però a Kíev, buscar una pista neutral d'un altre país o que es jugués a les Borges Blanques. Segons explica Enric Vall, a Kíev no es va trobar cap pavelló on es pogués disputar l'enfrontament. Després, els ucraïnesos van pensar que es podria jugar a Àustria, però ho van descartar. Al final, el Donetsk va accedir a fer el canvi de seu i viatjar ells per disputar l'enfrontament a les Borges Blanques.

La relació entre el DKV Borges i el Nord Donetsk ve de lluny, ja que s'han enfrontat en dues ocasions en la copa ETTU. La primera, a Moscou en una fase de grups, i la segona, a Donetsk mateix en una eliminatòria directa abans que s'iniciés el conflicte bèl·lic el novembre del 2013. El president del Borges explica que sempre han tingut una bona relació i, fins i tot, el xinès amb nacionalitat ucraïnesa Kou Lei, que estava al Donetsk i va venir a jugar a Espanya, va acabant fitxant pel Borges i en la temporada 2010/11 va formar part de l'equip del Borges que va guanyar el títol de la superdivisió espanyola. Precisament, Kou Lei, que aquesta temporada juga a l'UCAM Cartagena, és el marit de la secretària del Donetsk amb qui ha estat en contacte el Borges.

El conjunt ucraïnès ha confirmat que vindran a Catalunya només tres jugadors sense acompanyants. El conjunt ucraïnès té a les seves files un jugador xinès, però pel que sembla, no farà el desplaçament, ja que és al seu país. L'únic que el conjunt de les Garrigues coneix del seu rival és que hi juga Oleksandr Didukh, el tercer millor jugador d'Ucraïna. El Borges podrà disposar dels seus tres millors jugadors, Marc Duran –que està en un bon moment de forma i es manté invicte en la lliga estatal–, Oriol Monzó i el jove xinès fitxat aquesta temporada, Gui Chenkai, que ja va disputar la segona eliminatòria de l'ETTU que el Borges va disputar a Itàlia.

S'han trobat dos cops.
El DKV Borges Vall i el Nord Donetsk ja s'han enfrontat en dues ocasions en la copa ETTU i les dues vegades la victòria va ser per al conjunt ucraïnès.
3-2
Temporada 2007/08.
Els dos conjunts es van trobar en la segona eliminatòria disputada en una fase de grups a Moscou. El Donetsk va guanyar, va ser primer de grup i es va classificar, mentre que el Borges va ser segon del grup i va quedar eliminat.
3-0
Temporada 2011/12.
El Borges va visitar Donetsk en la tercera eliminatòria, que es va disputar a un sol partit. Els ucraïnesos van guanyar clarament i van seguir endavant en la competició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)