Ciclisme

Ciclisme

Els dos hemisferis

Joan Llordella marxa demà a fer la Trans Andes Challenge, de sis dies, i amb l'objectiu de repetir podi

És la primera de les seves tres curses per etapes

“Passem de la neuals 30 graus, el canvi horari... i és molt d'hora. Per ell és com si estigués al juliol, aquí”

Joan Llordella marxa demà a Xile per disputar la Trans Andes Challenge, la prova de BTT per etapes a la Patagònia que ja va córrer el 2014 i en la qual va ser segon a la general, a 2:04 del local Javier Püschel. El tercer, el brasiler Orlando Alves, va acabar a 27 minuts del campdevanolenc i, el quart –Eyair Astudillo (Xile), a una hora i mitja–. “Tothom em diu que a veure si puc guanyar-lo, el xilè. Però jo crec que no serà només entre els dos, com va passar l'any passat, sinó que hi haurà més gent. Jo si puc fer un podi estaré més que content”, afirmava ahir Llordella, que apuntava les condicions que espera trobar a partir de dilluns: “Els pronòstics de temps són millors que l'any passat, que vam tenir molta pluja. Diuen que ha de ser més bo, a veure si tenim més sort.” Un escenari molt diferent al que ha estat entrenant, aquests dies: “Passem de la neu als 30 graus, el canvi horari... i és molt d'hora. A l'hivern és fotut entrenar bé: vas fent quilòmetres i a partir del març comences a estar bé. Ara al gener costa una mica i, en canvi, per ell es com si estigués al juliol, aquí.” Un altre factor a tenir en compte a Xile, on també hi seran els Buff Pro, Pau Zamora i Antonio Ortiz, per parelles; és l'últim dia: “Són sis etapes, però l'última és una crono de 30 quilòmetres amb sortida i arribada al mateix lloc. A aquestes alçades no estic gaire bé de xispa. He fet molta base i no crec que sigui el més adient per mi.”

Tres són suficients

“Faré l'Andalusia Bike Race, el febrer, per canviar. A la Cape Epic feia tres anys que hi anava i, vulgues o no, cada any és el mateix. L'any passat va anar molt bé i vam quedar molt contents, també era difícil millorar-ho ja, això”, recorda en referència la cursa per etapes amb més nivell del món, en la qual amb Pau Zamora van acabar en dotzè lloc. A l'ABR, Llordella farà equip amb l'andalús del Buff Antonio Ortiz: “A veure si podem fer un bon paper, hi ha molt nivell: donen punts UCI i sempre hi ha equips molt bons. Intentarem fer una cursa regular, com a la Cape. Mirar de no fallar cap dia i veure si acabem entre els 10 primers.” Llordella repeteix el plantejament de l'any passat i, enlloc de Colorado–va ser segon en la Breck Epic–, a l'estiu anirà a Polònia. “Per etapes, aquestes tres, i potser en cau alguna altra... Però tres a l'any ja està bé”, diu.

Aquí, marató
Xile, Andalusia i Polònia seran els tres llocs on Llordella farà curses per etapes el 2015. La resta del calendari el completarà amb proves d'un dia, en format marató: “Per aquí farem el que vagi sortint, de llarga distància. Em faria gràcia fer el Soplao [Cantàbria], que té molt bona crítica. És molt multitudinària i diuen que està molt ben organitzada. Després potser repetim la Pedals de Foc i altres així de marató”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)