Handbol

Omeyer atura Espanya

Campionat del món. El porter de la llegendària selecció francesa frena la reacció de l'equip de Cadenas després d'una mala primera meitat. Els hispans es jugaran el bronze contra Polònia

frança26


Espa­nya22


La selecció fran­cesa es va inter­po­sar una vegada més en el camí del com­bi­nat espa­nyol cap a les pla­ces d'honor d'un gran cam­pi­o­nat. L'equip de Manolo Cade­nas, amb mol­tes fis­su­res defen­si­ves, va estar molt lluny de la seva millor versió en el pri­mer temps. En la segona part va reac­ci­o­nar, però, quan ja estava a tocar de la remun­tada, la millor selecció de la història va exhi­bir tota la seva experiència i va tenir a la por­te­ria, amb el veterà Thi­erry Omeyer (38 anys), tota una asse­gu­rança de vida. El por­ter del Mont­pe­ller va acre­di­tar un total de 20 atu­ra­des, amb un 48% d'encert, i va frus­trar totes les espe­ran­ces his­pa­nes. França, doncs, jugarà demà con­tra Qatar (17.15 h) per recu­pe­rar el cep­tre mun­dial i afe­gir-lo a l'olímpic i a l'euro­peu, men­tre que Espa­nya com­pe­tirà en la final de con­so­lació (14.30 h), per obte­nir la meda­lla de bronze con­tra Polònia.

Con­ces­si­ons defen­si­ves

En la pri­mera mei­tat, Les Experts van impar­tir càtedra als his­pans. La solvència defen­siva que carac­te­ritza el con­junt de Manolo Cade­nas va fer aigües per totes ban­des i no va poder atu­rar el ven­da­val gal que arri­bava per terra, mar i aire, amb llançaments de Nikola Kara­ba­tic i Nar­cisse, o amb acci­ons dels rapidíssims extrems Gui­gou i Porte. El pri­mera línia blau­grana cam­pava al seu aire i mar­cava el ritme de joc davant les con­ces­si­ons de la rere­guarda espa­nyola. Els dub­tes i la inse­gu­re­tat defen­siva –no va fun­ci­o­nar ni el 6-0 ni el 5-1– van reper­cu­tir en l'atac, en què va fal­tar con­tinuïtat i es va pecar de certa ansi­e­tat. Amb aquest pano­rama, el con­junt de Claude Onesta va acon­se­guir un màxim avan­tatge de cinc gols (7-12). Un parell d'exclu­si­ons de l'equip francès van per­me­tre que els de Cade­nas ajus­tes­sin una diferència (11-13) que es va tor­nar a ampliar abans del des­cans (14-18).

Reacció insu­fi­ci­ent

La reacció espa­nyola havia d'arri­bar necessària­ment a còpia de recu­pe­rar els seus sig­nes d'iden­ti­tat. I això és el que va fer en els pri­mers minuts després de la represa. L'equip de Cade­nas va tor­nar al clàssic 6-0, sense fis­su­res, i gràcies a les sor­ti­des de Cris­tian Ugalde al con­tra­a­tac va ini­ciar el camí de la remun­tada. L'encara vigent cam­pi­ona del món va sig­nar un par­cial de 4-1 i va ajus­tar les diferències a la mínima expressió (18-19). De fet, el con­junt espa­nyol va dis­po­sar d'un parell d'acci­ons d'atac per res­ta­blir l'equi­li­bri, però dues exclu­si­ons –Maqueda i Viran– gai­rebé con­se­cu­ti­ves van tallar el camí de la remun­tada. A l'altre bàndol, però, França tam­poc exhi­bia la fluïdesa i la mobi­li­tat del pri­mer temps. De fet, es va enca­llar en atac i ni les exclu­si­ons espa­nyo­les van ser­vir per obrir el camí de la por­te­ria, amb bones inter­ven­ci­ons de Gon­zalo Pérez de Var­gas. El pivot blau­grana Cedric Sor­haindo va exer­cir de desem­bus­sa­dor i va posar fi a la sequera gal·la de més de set minuts. El guió del par­tit havia fet un gir de 180 graus. Les ale­gries ofen­si­ves del pri­mer temps s'havien aca­bat i ara eren les defen­ses les que mar­ca­ven la pauta, amb un com­bat físic molt dur i intens. Amb aquest pano­rama, va emer­gir la figura de Thi­erry Omeyer, que es va con­ver­tir en un autèntic mal­son per a l'atac espa­nyol i va aca­bar mar­cant les diferències.

ESPANYA: Gonzalo; Víctor Tomàs (2), Maqueda (2), Raúl Entrerríos, Cañellas (5), Rivera (3, 2 p.), Aginagalde (1) –equip inicial–; Sierra (p.s.), Rocas (2), Ugalde (5), Andreu, Rodríguez, Viran, García, Guardiola i Duixebàev (2). FRANÇA: Omeyer; Porte (4), Barachet (2), Luka Karabatic, Nikola Karabatic (3), Sorhaindo (4), Guigou (5) –equip inicial–; Dumoulin (p.s.), Fernández, Anic, Narcisse (4), Joli (3 p.), Nyokas, Mahe, Grebille (1) i Accambray. PARCIALS: 3-3, 6-8, 7-12, 11-13, 13-16, 14-18; 16-18, 18-19, 18-20, 20-22, 22-24 i 22-26. ÀRBITRES: Krstic i Ljubic. Exclusions: Aginagalde (20'), Maqueda (37') i Viran (39'), per part d'Espanya; i Barachet (18' i 49') i Sorhaindo (21'), per part de França. PÚBLIC: Uns 8.000 espectadors al Lusail Hall de Doha.
Si ho dónes tot i no es pot, has d'aixecar el cap i mirar endavant. Lluitarem pel bronze
Joan Cañellas
lateral de l'equip espanyol
El partit ha estat molt dur físicament. Al final s'ha decantat a favor nostre gràcies a Omeyer
Claude Onesta
seleccionador francès
En la primera meitat hem estat poc actius i descol·locats en defensa, i això ens ha passat factura
Manolo Cadenas
SELECCIONADOR ESPANYOL

Valero Rivera porta Qatar a la seva final

El tècnic català Valero Rivera, l'ideòleg de la selecció espanyola que va tocar el cel el gener del 2013 al Palau Sant Jordi, va culminar ahir una altra gesta en el seu palmarès i va conduir el combinat de Qatar a la final del seu mundial. L'intervencionisme de l'exentrenador del FC Barcelona va ser determinant en diverses fases de la semifinal contra Polònia (29-31), que va començar molt còmode en atac (10-8). Uns retocs defensius i el canvi a la porteria –Saric va substituir un espès Stojanovic– van ser suficients perquè el combinat asiàtic capgirés la situació i arribés a la mitja part amb tres gols d'avantatge (13-16). Després de la represa, el Qatar va ampliar la diferència (14-19). El conjunt polonès no es va donar per vençut (21-13), però no va tenir prou encert per aigualir la festa al Lusail Hall de Doha.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)