Handbol

Omeyer atura Espanya

Campionat del món. El porter de la llegendària selecció francesa frena la reacció de l'equip de Cadenas després d'una mala primera meitat. Els hispans es jugaran el bronze contra Polònia

frança26


Espanya22


La selecció francesa es va interposar una vegada més en el camí del combinat espanyol cap a les places d'honor d'un gran campionat. L'equip de Manolo Cadenas, amb moltes fissures defensives, va estar molt lluny de la seva millor versió en el primer temps. En la segona part va reaccionar, però, quan ja estava a tocar de la remuntada, la millor selecció de la història va exhibir tota la seva experiència i va tenir a la porteria, amb el veterà Thierry Omeyer (38 anys), tota una assegurança de vida. El porter del Montpeller va acreditar un total de 20 aturades, amb un 48% d'encert, i va frustrar totes les esperances hispanes. França, doncs, jugarà demà contra Qatar (17.15 h) per recuperar el ceptre mundial i afegir-lo a l'olímpic i a l'europeu, mentre que Espanya competirà en la final de consolació (14.30 h), per obtenir la medalla de bronze contra Polònia.

Concessions defensives

En la primera meitat, Les Experts van impartir càtedra als hispans. La solvència defensiva que caracteritza el conjunt de Manolo Cadenas va fer aigües per totes bandes i no va poder aturar el vendaval gal que arribava per terra, mar i aire, amb llançaments de Nikola Karabatic i Narcisse, o amb accions dels rapidíssims extrems Guigou i Porte. El primera línia blaugrana campava al seu aire i marcava el ritme de joc davant les concessions de la rereguarda espanyola. Els dubtes i la inseguretat defensiva –no va funcionar ni el 6-0 ni el 5-1– van repercutir en l'atac, en què va faltar continuïtat i es va pecar de certa ansietat. Amb aquest panorama, el conjunt de Claude Onesta va aconseguir un màxim avantatge de cinc gols (7-12). Un parell d'exclusions de l'equip francès van permetre que els de Cadenas ajustessin una diferència (11-13) que es va tornar a ampliar abans del descans (14-18).

Reacció insuficient

La reacció espanyola havia d'arribar necessàriament a còpia de recuperar els seus signes d'identitat. I això és el que va fer en els primers minuts després de la represa. L'equip de Cadenas va tornar al clàssic 6-0, sense fissures, i gràcies a les sortides de Cristian Ugalde al contraatac va iniciar el camí de la remuntada. L'encara vigent campiona del món va signar un parcial de 4-1 i va ajustar les diferències a la mínima expressió (18-19). De fet, el conjunt espanyol va disposar d'un parell d'accions d'atac per restablir l'equilibri, però dues exclusions –Maqueda i Viran– gairebé consecutives van tallar el camí de la remuntada. A l'altre bàndol, però, França tampoc exhibia la fluïdesa i la mobilitat del primer temps. De fet, es va encallar en atac i ni les exclusions espanyoles van servir per obrir el camí de la porteria, amb bones intervencions de Gonzalo Pérez de Vargas. El pivot blaugrana Cedric Sorhaindo va exercir de desembussador i va posar fi a la sequera gal·la de més de set minuts. El guió del partit havia fet un gir de 180 graus. Les alegries ofensives del primer temps s'havien acabat i ara eren les defenses les que marcaven la pauta, amb un combat físic molt dur i intens. Amb aquest panorama, va emergir la figura de Thierry Omeyer, que es va convertir en un autèntic malson per a l'atac espanyol i va acabar marcant les diferències.

ESPANYA: Gonzalo; Víctor Tomàs (2), Maqueda (2), Raúl Entrerríos, Cañellas (5), Rivera (3, 2 p.), Aginagalde (1) –equip inicial–; Sierra (p.s.), Rocas (2), Ugalde (5), Andreu, Rodríguez, Viran, García, Guardiola i Duixebàev (2). FRANÇA: Omeyer; Porte (4), Barachet (2), Luka Karabatic, Nikola Karabatic (3), Sorhaindo (4), Guigou (5) –equip inicial–; Dumoulin (p.s.), Fernández, Anic, Narcisse (4), Joli (3 p.), Nyokas, Mahe, Grebille (1) i Accambray. PARCIALS: 3-3, 6-8, 7-12, 11-13, 13-16, 14-18; 16-18, 18-19, 18-20, 20-22, 22-24 i 22-26. ÀRBITRES: Krstic i Ljubic. Exclusions: Aginagalde (20'), Maqueda (37') i Viran (39'), per part d'Espanya; i Barachet (18' i 49') i Sorhaindo (21'), per part de França. PÚBLIC: Uns 8.000 espectadors al Lusail Hall de Doha.
Si ho dónes tot i no es pot, has d'aixecar el cap i mirar endavant. Lluitarem pel bronze
Joan Cañellas
lateral de l'equip espanyol
El partit ha estat molt dur físicament. Al final s'ha decantat a favor nostre gràcies a Omeyer
Claude Onesta
seleccionador francès
En la primera meitat hem estat poc actius i descol·locats en defensa, i això ens ha passat factura
Manolo Cadenas
SELECCIONADOR ESPANYOL

Valero Rivera porta Qatar a la seva final

El tècnic català Valero Rivera, l'ideòleg de la selecció espanyola que va tocar el cel el gener del 2013 al Palau Sant Jordi, va culminar ahir una altra gesta en el seu palmarès i va conduir el combinat de Qatar a la final del seu mundial. L'intervencionisme de l'exentrenador del FC Barcelona va ser determinant en diverses fases de la semifinal contra Polònia (29-31), que va començar molt còmode en atac (10-8). Uns retocs defensius i el canvi a la porteria –Saric va substituir un espès Stojanovic– van ser suficients perquè el combinat asiàtic capgirés la situació i arribés a la mitja part amb tres gols d'avantatge (13-16). Després de la represa, el Qatar va ampliar la diferència (14-19). El conjunt polonès no es va donar per vençut (21-13), però no va tenir prou encert per aigualir la festa al Lusail Hall de Doha.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)