Més esport

La Crono Núria, de Rullan i Garcia

Esquí de muntanya. Era el campionat de Catalunya de cronoescalada i el recorregut es va retallar per la neu

Pere Rullan (CE Pontsicà) i Marta Garcia Farrés (CE Calldetenes) van guanyar la Crono Núria, la segona prova del calendari de la copa catalana de curses verticals i, alhora, campionat de Catalunya de curses verticals de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que organitzava la Unió Excursionista de Vic.

En la prova hi va haver 80 participants, el doble que l'any passat en la primera edició, si bé els organitzadors es van veure obligats a retallar el recorregut a causa de la quantitat de neu que havia caigut hores abans de la cursa, que es va disputar dissabte a la Vall de Núria i que inicialment havia de ser de 4,5 quilòmetres i 840 metres de desnivell positiu acumulat amb la sortida del santuari de Núria i l'arribada al coll de Noucreus.

Rullan va fer un temps de 33:26 i van completar el podi masculí l'esquiador de la selecció catalana i l'Ski Club Camprodon de categoria promesa Joan Reyné, a 23 segons, i Andreu Sarrà (AE Mountain Runners), a 2:10.

El tècnic de la selecció catalana, Xavier Sadurní (CE Ripoll), va ser quart i vencedor de la categoria màster amb 35:53, i el seleccionador absolut, Joan Cardona (CE Banyoles), catorzè i campió màster 50. En noies, Anna Comet (UE Vic) va ser segona, a 2:59 de Garcia Farrés –la vencedora va fer 40:15–, i Elisabet Bertran (AE Matxacuca) va completar el podi femení amb 46:04.

En júniors, Euan Prieto (Soldeu EC) es va proclamar campió, després de ser sisè en la classificació absoluta amb un temps de 36:21, i Míriam Martínez (CE Pontsicà) va ser la més ràpida, amb 48 minuts.

Pau Coll (Ski Club Camprodon) i Júlia Massagué (UE Vic) van ser els guanyadors cadet, amb 40:57 i 54:53.

PARTICIPACIÓ

Tot i la nevada, en la prova hi va haver 80 participants, el doble que l'any anterior