Esport i política

La unitat ha de fer la força

Política esportiva. La UFEC i les federacions aprovaran per unanimitat un manifest i un calendari de manifestacions que vol incorporar també els clubs del país

Les federacions catalanes es reuneixen aquest vespre al Centre Internacional World Race de Barcelona en una trobada extraordinària que marcarà les futures accions de protesta per la política esportiva del govern espanyol, que posa en perill el futur del sector esportiu del país, almenys tal com el coneixem.

L'estratègia pactada en el consell executiu de la UFEC de dimarts és clara. Mantenir la unitat de les federacions per sobre de tot. Així, tal com va avançar el president, Gerard Esteva, es redactarà un manifest conjunt per denunciar les iniciatives legislatives més perjudicials del govern espanyol, sobretot les que afecten el voluntariat i les consegüents inspeccions de treball, i l'impost de societats que ara estan obligades a pagar fins i tot les entitats sense ànim de lucre.

Les federacions, però, no volen quedar soles en un moment tan rellevant com aquest. Volen implicar els clubs, els consells esportius i totes les entitats del sector que se sentin perjudicades. Ho van confirmar ahir els vicepresidents de la UFEC, Ramon Basiana i Enric Bertran, als micròfons de La Xarxa. “Qualsevol decisió que prenguem ha de ser unitària, que les federacions i els clubs hi estiguin implicats”, va dir Bertran, que considera que si es plantegés aturar l'esport català també s'hauria de fer amb l'acord de tot el sector. Basiana, per la seva banda, hi va afegir que el manifest que es redactarà marcarà clarament quina és la posició de les federacions i els clubs. El president de la federació de patinatge, davant l'afany recaptatori del govern espanyol, va recordar que les beques ADO, a diferència ara de les ajudes econòmiques al voluntariat, no cotitzen a la Seguretat Social.

Tot està preparat perquè avui mateix, doncs, les gairebé 70 federacions catalanes aprovin un manifest de denúncia i facin públic el calendari de mobilitzacions, que inclourà un acte de protesta massiu del sector esportiu.

Amb tot, el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ja va assegurar dimarts al Senat que no pensa canviar la seva política respecte als clubs esportius. “No es persegueix ningú, només fan complir les lleis”, va dir.

Cardenal proposa ara incentius fiscals al patrocini

Després que el govern espanyol hagi decidit cobrar l'impost de societats als clubs esportius, el secretari d'estat, Miguel Cardenal, va presentar ahir un projecte que hauria de facilitar desgravacions fiscals a petites i mitjanes empreses que patrocinin equip o esportistes. De la reforma de la llei de mecenatge, de moment, no en vol ni sentir a parlar, el projecte és només un petit foc d'encenalls: “Les empreses podran desgravar un 40% fins als 50.000 euros de patrocini.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)