Esport i política

Full de ruta globalitzador

Política esportiva. L'esport català acorda elaborar un manifest de greuges i implicar la ciutadania i els ajuntaments per tombar les lleis impulsades pel govern espanyol i sobreviure

Les gairebé setanta federacions catalanes van decidir ahir al vespre en una reunió extraordinària al Centre Internacional World Race de Barcelona que no es deixaran trepitjar per la política esportiva del govern espanyol que posa en perill el futur del sector esportiu i que miraran d'implicar en la causa tot el país en general, des de la ciutadania fins als ajuntaments, a banda de tots els agents esportius: clubs, consells esportius, esportistes... A partir de la idea d'estratègia pactada en el consell executiu de la UFEC de dimarts, es va acordar elaborar un manifest sobre els greuges a l'esport català com a proposta de reivindicació. El document denunciarà les iniciatives legislatives més perjudicials impulsades pel govern espanyol, sobretot les que afecten el voluntariat i les consegüents inspeccions de treball, i l'impost de societats que ara estan obligades a pagar fins i tot les entitats sense ànim de lucre. Un dels aspectes bàsics que intentaran les federacions seguint el full de ruta pactat ahir és aconseguir l'adhesió a la causa per part de la ciutadania, que podrà adherir-se al manifest a través d'una pàgina web. També es buscarà sumar el poder municipal, amb l'aprovació d'una moció tipus per als ajuntaments.

Amb el lema #sortimaguanyar, el compte de Twitter de la UFEC va exposar ahir els punts d'aquest exercici de lluita per mirar de garantir la supervivència d'un model esportiu que es veu explícitament amenaçat des de Madrid.

L'esport català farà soroll el 19 de març en una roda de premsa al poliesportiu de l'Estació del Nord per donar a conèixer amb detall tota la problemàtica sorgida i la logística que se seguirà a partir d'ara, un cop establerts els passos a seguir. Aquest acte reivindicatiu es considera un punt clau en el procés i es pretén que es converteixi en una trobada multitudinària que simbolitzi el disgust del sector.

EN CONTRA

Les inspeccions de treball i l'impost sobre societats, els cavalls de batalla

RESSÒ

El 19 de març es farà a Barcelona una roda de premsa massiva de l'esport català
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)