Esport i política

Normalitzades i visibles

Jornada de l'Esport Femení Girona 2015. Disset activitats al carrer i un acte de caràcter més acadèmic omplen de contingut la tercera edició d'aquesta iniciativa

La Jornada de l'Esport Femení arribarà a la tercera edició el cap de setmana vinent convertida ja en eix bàsic dels actes del Dia Internacional de la Dona a Girona. L'objectiu es manté invariable i no és altre que fer un pas endavant en la normalització de la pràctica de l'esport entre les dones i en la visibilitat de l'esport femení.

El gruix de les activitats més participatives serà diumenge, de dos quarts de deu a dos quarts de dues, en tres espais: la plaça del Lleó, la plaça Salvador Espriu i el riu Onyar en el tram contigu al pont de Pedra.

S'hi podran contemplar i també practicar fins a 17 activitats esportives, algunes de les quals aptes per a totes les edats. Les activitats seran gestionades pels diversos clubs gironins col·laboradors de la jornada. Els esports presents són l'hoquei sobre patins, la gimnàstica rítmica, el patinatge, la gimnàstica esportiva, el judo, l'handbol, el bàsquet, l'atletisme, el rugbi, el piragüisme, el tennis de taula, l'esgrima, el voleibol, el bàdminton, el futbol, la marxa nòrdica i el kick-boxing.

La novetat és l'anomenat raid familiar, pensat perquè s'hi puguin inscriure diverses generacions d'una mateixa família.

També s'instal·larà un escenari on es faran altres activitats: una master class de gimnàstica per a gent gran, classes de Pilates, activitats de fitnes destinades als moments del prepart i postpart, i una flashmob oberta a tothom, a més d'exhibicions d'esportistes destacades. La jornada l'organitzen la Diputació i l'Ajuntament de Girona.

‘Dones i activitat física. Corren les nostres hormones?'

Divendres hi haurà la part més acadèmica de les jornades. A un quart de cinc de la tarda, a l'Auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat, i després d'un acte institucional (3/4 de 4), la doctoranda en activitat física Pedrona Serra pronunciarà la conferència De nenes a adultes. Un itinerari esportiu, que anirà seguida d'una tertúlia amb el lema Corren les nostres hormones?, una taula generacional amb participació de persones de totes les edats. La moderarà Maica Rubinat, coordinadora del pla d'activitat física, esport i salut de la Generalitat, i tindrà com a convidades la psicòloga Beatriz Galilea (Consell Català de l'Esport) i la metgessa de l'esport Mariona Violan (secretaria general de l'Esport). A dos quarts de set de la tarda s'exposarà la Teoria dels 21 dies, i després es farà un debat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)