Ciclisme

Amer, la primera marxa del 2015

Ciclisme. Inici del calendari de proves cicloturistes, del qual s'eliminen la Terra de l'Aigua i l'Sportful-Arueda

Tres-cents cinquanta ciclistes van participar diumenge en la cinquena edició de la marxa cicloturista Amer-Sant Martí, l'antiga Terra de Volcans. Era la primera marxa cicloturista del calendari a les comarques gironines, del qual s'han eliminat recentment la Terra de l'Aigua i l'Sportful-Arueda. A més de Terra de Remences, la més important i multitudinària del país, la Tres Nacions de Puigcerdà (21 de juny), Girona Gran Fondo (20 de juny), la cicloturista de Ripoll (12 de juliol) i la 100×100 Tondo (20 de setembre) són les úniques marxes d'un dia a la demarcació, a més de la d'Amer, que es va dur a terme amb 139 quilòmetres amb les dificultats de Sant Hilari o coll de Bracons i que tenia, a l'arribada, la pujada a Sant Martí Sacalm amb un tram lliure de 10 quilòmetres. Els primers a arribar van ser Francesc Julià (4h26), Gerard Rodríguez i Arnau Soler (4h27), en la categoria masculina, i Laws Sharon (4h38), Anna Ramírez (4h53) i Maria Casanova (5h23) en la femenina. Abans de la sortida es va fer un homenatge a Salvador Vilà en reconeixement a la seva tasca com a president del club d'Amer.

Ni Roses ni Riells

La cinquena edició de la marxa Sportful-Arueda va ser suspesa fa quinze dies pels organitzadors, a causa del mal estat de la carretera de Banyuls, que hauria posat en perill la integritat dels participants en una marxa que s'havia de fer el 19 d'abril i que va tenir molt bona acceptació en les edicions anteriors. El temporal de pluja i vent del final del 2014 va acabar de malmetre un tram que ja estava en un estat deficient i, en principi, la prova s'hauria de recuperar la temporada que ve. Quant a la Terra de l'Aigua, el Club Ciclista Riells i Viabrea va emetre un comunicat dilluns en què argumentava que la falta de suport institucional era la raó per la qual la dotzena edició de la marxa, que s'havia de fer el 3 de maig –en les edicions anteriors es feia al setembre i era una de les que solien tancar la temporada– i que passava pel Montseny, se suspenia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)