Més esport

Sort i la Seu remen juntes

Les dues poblacions pirinenques presenten una candidatura conjunta per organitzar el mundial de piragüisme el 2019

La capital eslovaca serà la rival a batre en la votació que tindrà lloc aquest dissabte a Marràqueix

Sort i la Seu d'Urgell han unit esforços en una candidatura conjunta per organitzar el campionat del món de piragüisme del 2019 en les modalitats d'eslàlom, descens i estil lliure. Les dues localitats tenen una àmplia experiència en organització de grans competicions internacionals, i això es considera el millor crèdit per a l'èxit de la candidatura. El mundial d'aquest any es disputarà a Londres, a les mateixes instal·lacions on es van fer els Jocs Olímpics del 2012, i el del 2017 tindrà lloc a Pau (Occitània). La votació per escollir la seu del mundial del 2019 es farà aquest dissabte en el transcurs de la reunió que la junta directiva de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF) celebrarà a Marràqueix.

Sort i la Seu d'Urgell han organitzat anteriorment, entre totes dues, tres mundials i quinze copes del món, a més dels Jocs Olímpics que el 1992 es van celebrar al Parc Olímpic del Segre, a la capital de l'Alt Urgell. Els últims precedents van ser l'estiu passat. Sort va organitzar una prova de la copa del món d'estil lliure, només uns dies després de la que també es va disputar al sector de la Pilastra, a Salt, i la Seu va ser l'escenari d'una copa del món d'eslàlom. Aquest estiu, entre el 7 i el 9 d'agost, ho tornarà a ser.

La candidatura catalana tindrà com a rival la capital d'Eslovàquia, Bratislava, que també és un escenari habitual de la copa del món d'aigües braves. Els encarregats de defensar el projecte català seran els membres del comitè organitzador, format per Juan José Román, president de la Federació Espanyola de Piragüisme; Miguel Cardenal, secretari d'estat per a l'Esport i president del Consell Superior d'Esports; Ivan Tibau, secretari general de l'Esport del govern, i els alcaldes de Sort i la Seu d'Urgell, Llàtzer Sibis i Albert Batalla. En la votació hi podran participar 28 dels 29 representants de la junta directiva de la federació internacional, ja que el català Lluís Rabaneda, president de la comissió d'estil lliure, s'hi haurà d'abstenir.

Catalunya com a seu de competicions internacionals

La vocació de Catalunya com a receptora de grans esdeveniments internacionals ja va permetre el mes passat que Barcelona es convertís en la seu de la primera edició dels World Roller Games, un mundial de mundials que el 2017 aglutinarà les nou modalitats d'aquesta disciplina. La competició es farà entre el 9 i el 23 de juliol del 2017 i aplegarà uns 6.000 esportistes de 100 països diferents.

Més a prop en el temps, aquest cap de setmana es disputaran dues copes del món en territori català. A la Molina, com ja va passar l'any passat, hi arribarà la prova final de la copa del món de surf de neu, en la modalitat de cros. Reunirà 100 esportistes de tot el món –cap català– que competiran al sector dels Alabaus. A la piscina Sant Jordi Barcelona es disputarà la desena copa del món de natació amb aletes, amb la participació de 540 nedadors de 22 països.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)