Més esport

Un altre mundial a Catalunya

Piragüisme. Sort i la Seu guanyen l'elecció per ser l'escenari del campionat d'aigües braves del 2019

La candidatura conjunta de Sort i la Seu d'Urgell va ser escollida ahir a Marràqueix per la federació internacional per organitzar el campionat del món de piragüisme en aigües obertes el 2019. La candidatura catalana va superar en el procés d'elecció final la de Bratislava, capital d'Eslovàquia. Els mundials de piragüisme en aigües braves reuneixen les disciplines d'eslàlom, descens i estil lliure.

El comitè organitzador que va defensar la candidatura està format pel president de la federació espanyola, Juan José Román; el secretari d'estat Miguel Cardenal; el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, i els alcaldes de la Seu d'Urgell (Albert Batalla) i Sort (Llàtzer Sibis). Entre Sort i la Seu d'Urgell han organitzat tres mundials i quinze cops del món, a més dels Jocs Olímpics del 92, al Parc Olímpic del Segre.

Cardenal i els “perills” del procés

Poc abans que la federació internacional escollís la seu del mundial de piragüisme, el secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, va tornar a criticar les reivindicacions polítiques que es fan a Catalunya. Segons ell, a més, posen en perill que grans esdeveniments esportius puguin venir a Catalunya. Cardenal va citar el campionat del món d'atletisme del 2019, que Barcelona va perdre a mans de Doha (Qatar) i la Ryder Cup del 2022, a la qual també aspira Catalunya. De fet, el comitè d'avaluació de la candidatura viatjarà dimarts i dimecres a Girona i Barcelona per reunir-se amb les institucions del país. Afortunadament, l'elecció de Sort i la Seu d'Urgell com a seu del mundial va desmentir les paraules prèvies de Cardenal, inspirades en el discurs de la por del PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.