Més esport

La Romànic Extrem es fa gran, a la vall de Bianya

Curses de muntanya. Presentada la tercera edició de la marató i mitja marató que es corre el 12 d'abril i que va esgotar els dorsals el 20 de gener

El primer diumenge després de Pasqua, el 12 d'abril, es disputa a la vall de Bianya la tercera edició de la marató i mitja marató de muntanya Romànic Extrem, la presentació de la qual es va fer a l'entorn de Santa Margarida de Bianya amb la presència de l'alcalde, Santi Reixach, el coordinador de la cursa, David Darné, i els corredors del TRC Aresta Jordi Artola i Jordi Casadellà.

Reixach va mostrar la seva satisfacció per la repercussió de la prova, amb només dues edicions disputades fins ara, i pel gran èxit d'inscrits, que va obligar l'organització de la cursa a oferir 100 dorsals més un cop s'havien esgotat les 600 places disponibles, el 20 de gener, gairebé tres mesos abans de la prova, que començarà a la zona esportiva de l'Hostalnou amb un recorregut diferent al dels anys anteriors.

Darné va posar en valor la feina dels organitzadors, que ofereixen la possibilitat de descobrir el privilegiat entorn de la vall de Bianya corrent pels camins i corriols del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Alta Garrotxa. “Al Romànic Extrem, els corredors porten dorsal i xip, i té un component més competitiu, tot i que és oberta a persones amb un mínim de preparació física, que poden fer-la corrent o caminant”, va dir David Darné en una presentació que va comptar també amb el testimoni dels corredors Jordi Artola i Jordi Casadellà (TRC Aresta), dos dels noms propis a seguir en la distància reina –la mitja té 23 quilòmetres de recorregut– juntament amb els de Jordi Gamito, Aleix Fàbregas, Diego Arroyo i Roger Viñas.

La vall de Farró, Sant Salvador de Bianya, la vall de Sant Ponç i la carena de Sant Miquel del Mont són alguns dels llocs que els corredors descobriran en aquesta tercera edició de la Romànic Extrem, amb llista d'espera de participants per si hi ha baixes d'última hora i, també, amb curses de promoció que encara tenen places disponibles i que es faran entre la sortida de la mitja i l'arribada dels primers participants. Tota l'activitat es concentra a l'Hostalnou, amb la recollida de dorsals, els serveis habituals en aquest tipus de curses –massatges, guarda-roba, dutxes, avituallaments...– mercat del corredor i activitats de lleure i, la principal novetat, la Pasta Party, el dia 11, amb un sopar al Restaurant Ca la Nàsia i la conferència de Jordi Saragossa, fotògraf oficial de l'equip Salomon International i de Kilian Jornet. Tot plegat, amb l'objectiu de potenciar els atractius turístics, culturals i patrimonials de la vall de Bianya i de dinamitzar l'economia de la zona.

LES DADES

12
d'abril,
a Hostalnou, comença un recorregut diferent al de les dues edicions anteriors.
700
dorsals
ha ofert l'organització, amb un increment de 100 després d'esgotar els 600 inicials.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)