Ciclisme

Tiago Ferreira i Adelheid Morath, primers líders

Volcat. Sis-cents ciclistes van completar la primera etapa de l'edició més internacional i amb més participació, amb sortida i arribada a Vilanova i la Geltrú i un traçat molt ràpid i rodador

Tiago Ferreira (Protek) va guanyar ahir la primera edició de la Volcat Gran Premi Diputació de Barcelona i és el primer líder de la general de l'edició de la volta per etapes en BTT més internacional i amb més participació. Ferreira, campió de les dues darreres edicions, va completar els 58 quilòmetres de l'etapa amb sortida i arribada a Vilanova i la Geltrú amb un temps de 2h04:53. La campiona d'Alemanya, Adelheid Morath (BH-SR Suntour-KMC) va guanyar en la categoria femenina amb 54 segons d'avantatge sobre l'osonenca Clàudia Galícia i és, també, la líder en la general femenina.

Volen

Sis-cents ciclistes van completar un traçat molt rodador i amb poca dificultat tècnica que passava pel Parc Natural del Garraf i que acumulava un desnivell positiu de gairebé 1.500 metres després dels quals el portuguès del Protek va aconseguir el mallot de líder que lluirà en l'etapa d'avui i amb un marge de 40 segons sobre el sub-23 Victor Koretzky i el també elit Jordan Sarrou, tots dos del BH-SR Suntour. El conjunt francès lidera també la classificació general per equips gràcies també al triomf d'etapa en la categoria femenina. Els favorits van anar en grup bona part del recorregut i a un ritme altíssim –la mitjana del guanyador va ser de 27,8– fins que Ferreira i Sébastien Carabin (Merida-Wallonie) van aconseguir escapar-se si bé el company Carabin va acabar notant l'esforç i no va poder mantenir el ritme de Tiago. Més contundent va ser, encara, la victòria d'Adelheid Morath perquè Galícia era la primera noia en cursa fins al quilòmetre 10, quan l'alemanya la va superar. Aleshores, la doble guanyadora de la Titan Desert va quedar-se amb la finlandesa Sonja Kallio (Team Medilaser-Specialized) i li va poder esgarrapar uns segons en el tram final. Xavi Borràs (Bicis Esteve) va ser el millor català, en la dinovena posició i a 4:58 del vencedor després de tenir una avaria al quilòmetre 12 que li va fer perdre el grup capdavanter i el va obligar a remuntar posicions fins al final. També va tenir una incidència la que ha estat vencedora de la Volcat en les dues anteriors edicions, Anna Vilar (Tomas Belles Cannondale). Una caiguda li va afectar la cara (llavi, nas i barbeta) i la mà esquerra i, malgrat tot, va ser cinquena en la classificació femenina (a 5:57) tot i que avui el seu rendiment se'n pot veure afectat.

L'Anoia

La Volcat torna avui a la Catalunya central, d'on va sortir ahir per primer cop des del 2004 per rodar pel Garraf. La segona etapa, la més llarga i la sortida i arribada de la qual serà a la Pobla de Claramunt (85 km i 2.916 metres de desnivell positiu acumulat i més dificultat tècnica) és l'etapa reina. L'última serà demà a Igualada amb 42 i 1.085 i l'Eliminator, amb els vint-i-cinc primers i les deu primeres.

ETAPA REINA

85
quilòmetres
té la segona de les tres etapes, avui, amb sortida i arribada a la Pobla de Claramunt