Tennis

Planeta terra

Tennis. La temporada sobre terra batuda comença aquesta setmana dos mesos intensos amb la incògnita de saber quina serà la resposta de Rafa Nadal després d'un inici de temporada discret

Els tornejos de Casablanca i Houston obren aquesta setmana la temporada de competicions sobre la superfície més lenta, la terra batuda. Seran dos mesos –al juny l'herba prendrà el protagonisme– en què totes les mirades estaran pendents de Rafa Nadal. El mallorquí, el millor jugador sobre terra batuda, ha tingut un inici de temporada decebedor, ja que només ha arribat a una sola final, la que va guanyar contra Juan Mónaco en el torneig de Buenos Aires, una de les poques competicions que es disputen sobre la seva superfície preferida els primers mesos de l'any.

Pel camí s'ha deixat molts punts, i això ha tingut conseqüències. Ahir mateix reculava dos llocs en el rànquing de l'ATP, en què és cinquè. Ara, doncs, tindrà dos mesos per recuperar el terreny perdut, sempre que, és clar, sigui capaç de superar els problemes que l'afecten. Després de perdre la setmana passada en la tercera eliminatòria del torneig de Miami, contra Fernando Verdasco, Nadal admetia que, des del gener, el seu joc està massa condicionat pels “nervis” i “l'ansietat” en els moments importants del partit. “No m'ha passat gaire sovint en la meva carrera, en la qual sempre he estat capaç de controlar les meves emocions en el 90 o 95 per cent dels partits”, deia.

L'arribada de la terra, doncs, pot ser aigua beneïda per al mallorquí, però si no surt del sotrac també podria ser el seu pitjor malson. I és que Nadal defensarà molts punts gràcies als bons resultats de la temporada passada, en què va guanyar el Masters 1000 de Madrid i el Roland Garros i va arribar a la final del Masters de Roma.

Nadal i la resta dels millors jugadors del món no jugaran encara aquesta setmana. El seu debut en terra serà la setmana que ve, en un dels clàssics del calendari, el Masters 1000 de Montecarlo. Just després es disputarà el Godó –categoria ATP 500–, i a principi de maig, dos Masters 1000 més, Madrid i Roma. Serà a final del mes que ve que es disputarà l'únic Grand Slam en aquesta superfície, Roland Garros, que el mallorquí ha guanyat en nou ocasions.

Ramos, eliminat

En la primera jornada del torneig de Casablanca, de categoria ATP 250, Albert Ramos va perdre contra el jugador kazakh Mikhaïl Kukuxkin per 6-1, 2-6 i 6-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)