Ciclisme

Umbert Almenara manté la ratxa

Ciclisme. Dos de dos per al de Bicis Esteve en l'Open Càrniques Celrà, campionat del qual defensa el títol

Umbert Almenara (Bicis Esteve) va confirmar ahir el seu domini en l'Open BTT Càrniques Celrà –en què l'any passat ja va quedar campió–, i ja va guanyar la prova inaugural a Cassà de la Selva. Sant Joan les Fonts va ser el marc ahir de la segona prova, amb un circuit de 10 quilòmetres dissenyat per Carles Torrent –va presidir la sortida juntament amb el també campió olímpic Joan Llaneras, i el regidor d' Esports, Carles Villanueva– i amb 300 participants, dels quals un centenar eren nens i nenes que corrien en circuits de 500 o 1.500 metres en funció de la categoria.

Almenara va ser dinovè en la general de la Volcat, però després de tres dies de màxima exigència no va tenir problemes per mantenir la ratxa triomfal. Sergi Oller (Orko Team) i Cristian García (Relber) van ser segon i tercer, i Jordi Quintanas (Cromoly), millor sub-23. Laura Terrades (Biking Point Ambisist) va guanyar en noies.

Blanes, el 26 d'abril, serà el marc de la tercera de les sis proves del calendari, les dues últimes del qual seran campionat gironí i de Catalunya de BTT.

Guillem Cassú, en la París-Roubaix

El ciclista de Bordils del Flex-Fundación Contador és un dels membres de la selecció estatal júnior que diumenge correrà la París-Roubaix, de la copa de les Nacions UCI. La cursa, que en la categoria júnior han guanyat professionals com ara el gal·lès de l'Sky Geraint Thomas, comparteix els últims 111 quilòmetres de l'Infern del Nord, la clàssica que es disputa el mateix dia i per on els júniors hauran passat dues hores abans i amb 16 trams de llambordes (29 quilòmetres en total), dos dels quals són cinc estrelles: Mons-en-Pévèle i Carrefour de l'Arbre. Cassú és l'únic ciclista català de l'equip de Contador i fa dues setmanes va guanyar la general del trofeu Víctor Cabedo, de quatre etapes i, aquesta ha competit a Bèlgica en la Ster van Zuid Limburg cedit amb el Tieltse Rennersclub.