Ciclisme

L'Empordà BTT Extrem, aquest cap de setmana

Ciclisme. L'Estartit i Vulpellac són el marc de la primera edició de la prova, amb més de 300 inscrits i etapes circulars, amb una cronoescalada inclosa

Un total de 160 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell acumulat és, pel boc gros, el menú de la primera edició de l'Empordà BTT Extrem, una cursa per etapes que es disputa aquest cap de setmana i que, concebuda per omplir el buit a les comarques gironines de curses per etapes en BTT, vol ser una referència estatal pel nivell dels participants i perquè ofereix als esportistes més populars un repte i una aventura que els permetrà descobrir la zona i la seva oferta turística i hotelera. Són tres etapes en dos dies, dues de marató amb 60 i 90 quilòmetres i una contrarellotge individual per corriols i trams de pista.

Pioners

Ismael Ventura, Pau Zamora, Umbert Almenara, Marc Trayter, Joan Llordella i Adrià Noguera són els noms més coneguts dels 270 inscrits a les tres etapes. Per a la tercera –l'organització oferia fer només la de diumenge– n'hi ha 40, xifra que podria augmentar perquè les inscripcions no estan tancades i, en total, es preveu una participació que superi els 350 pioners. “Hi ha bastants participants de fora de Girona: Barcelona, França i el País Basc, que, per tradició ciclista, ha agafat més força”, apuntava Sergi Güell, el director de la prova i president del CC Baix Ter, que es mostrava satisfet per l'acceptació que ha tingut la prova, sobretot perquè aquesta és la primera edició.

L'Estartit i Vulpellac

Són, dissabte i diumenge, els punts de sortida i arribada de les etapes, circulars per facilitar la logística als participants. “No estem limitats a l'Estartit i Vulpellac com aquest any, volem englobar tot l'Empordà”, deia Güell, reforçant la idea de fer seus itinerants en les pròximes edicions. El Montgrí, amb un terreny variat i pujades curtes però que acumularan 1.670 metres de desnivell positiu, és el menú de la primera etapa, de 59 quilòmetres. “És innovador perquè se'n fa només a la Copa Catalana i en ciclistes de nivell alt. En el popular no existeix aquest tipus de disciplina i és una cosa nova per a la majoria dels participants”, deia Güell sobre la cronoescalada de dissabte a la tarda, amb final al mirador de Rocamoure. A les Gavarres, amb pujades més llargues i constants (85 i 2.610), es farà la tercera etapa, diumenge.

Etapa 1 (XCM)
L'Estartit - l'Estartit
65 km (1.670 m)
Etapa 2 (CRI)
L'Estartit - Rocamoure
5 km (321 m)
Etapa 3 (XCM)
Vulpellac - Vulpellac
85 km (2.610 m)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)