Tennis

Djokovic oposita a guanyar Roland Garros

Tennis. El serbi va derrotar ahir Rafa Nadal per 6-3 i 6-3 sobre la terra batuda de Montecarlo i juga avui la final contra Tomas Berdych

El serbi Novak Djokovic (1) va derrotar ahir el balear Rafa Nadal (3) per 6-3 i 6-3 en una hora i 37 minuts en la segona semifinals del Masters 1.000 de Montecarlo i avui jugarà la final contra el txec Tomas Berdych (6), que va eliminar el francès Gael Monfils. El balcànic, que ja va derrotar Nadal en la final de Montecarlo del 2013 i que abans havia perdut les finals del 2009 i el 2012, presenta la seva candidatura per guanyar Roland Garros, l'únic Grand Slam que li falta.

Djokovic mana en el circuit amb mà de ferro des de fa mesos i ahir va ser superior amb el seu servei –31/43 amb el primer i 8/14 amb el segon, per 25/43 i 11/23 del balear– i va signar quatre breaks per tan sols un del seu oponent. Tot i això, Nadal, vuit cops campió a Montecarlo, va començar de la millor manera imaginable i va aprofitar la primera pilota de trencament en el primer joc, un motiu de confiança en el 43è enfrontament entre tots dos (23-20 pel manacorí). En el segon joc, a més, va adjudicar-se el seu servei amb solvència. Però va ser un miratge perquè el serbi va reaccionar de seguida, es va avançar per 3-2 recuperant el trencament i va tancar el set per 6-3 amb solvència. Nadal va salvar dues pilotes de break en el primer joc del segon set que li van permetre sobreviure. Fins i tot va equilibrar el resultat i el joc (3-3), però Djokovic va tornar a posar la directa amb un trencament en el setè joc aixecant un 40-15 a favor de Nadal.

En la primera semifinal, el txec Tomas Berdych (6) va tallar l'efervescència de l'irregular francès Gael Monfils (14) per 6-1 i 6-4 en 68 minuts. Berdych va marcar diferències amb el servei i va guanyar 23/28 amb el seu primer (82%). En canvi, Monfils només va endur-se un 42 per cent dels punts: 9/21. Quant a trencaments, el vencedor va esmicolar quatre cops el servei del seu rival i només va encaixar un break en tot el partit. S'esperava més de Monfils, que havia estat el botxí de Federer en els vuitens i que en els quarts de final va escombrar el búlgar Dimitrov.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)